Edzésterv 15 évesnek?
Sziasztok, 15éves vagyok, és szeretnék picit edzegetni itthon.
Korábban 2évig squashoztam, kb. 1éve hagytam abba.
Jövőre szeretnék járni konditerembe, de most még korainak tartom.
Egy edzéstervet szeretnék összeállítani, de ehhez kérnék most segítséget.
Mivel itthon szeretnék edzeni, csak egy-egy 6KG-s egykezes súlyzóm van,illetve a saját testsúlyom :D
Egy pár dolgot leírok, hogy könnyebben tudjatok segíteni összeállítani. Kb 180cm vagyok, és kb 63kiló. Amolyan átlagos testalkatú. Kb 30 szabályos fekvőtámaszt tudok elvégezni, illetve 2km-en olyan 8 percet futok normál tempóban. talán 2-3kg felesleg van rajtam.
Ha ruha van rajtam, nem tűnik fel egyáltalán, mert alapból vékony a testalkatom, de póló nélkül látszik, hogy a hasamon van egy kicsi, illetve a combomon is.
Szóval pl nem látszódik a hasizom, mert van rajta egy kicsi zsírréteg.
Ha sima fekvőből már megy 30, akkor csináld szűken, szélesen, felemásan(egyik kezed felteszed valahova). Végezd falnál kézállásból is. Akkor van még az egylábas guggolás, sissy guggolás, felugrásos guggolás. Húzódzkodás és lábemelés függeszkedésből, mindkét gyakorlatot nehezítheted a kis súlyzócskáiddal, ha a lábad közé fogod. De gyanítom, erre nem lesz szükség még.
Otthon kb. ennyi, amit értelme van végezni.
Vagy: menj le nyugodtan konditerembe, és végezz 3 hónapig hetente háromszor teljes testes átmozgató edzést, majd térj át osztott edzéstervre. Ezeket nem részletezném, google a barátod. 15 évesen már elkezdheted, de ésszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!