Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Érdemes heti kétszer megedzeni...

Érdemes heti kétszer megedzeni egy izomcsoportot? Mondjuk, tömegnövelés időszakban? Vagy felesleges kétszer?

Figyelt kérdés
2013. szept. 23. 12:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
sok igazságot írtál Milán, de annyit hozzátennék azért, hogy a kezdő teljes testes tervnél még csak egy gyakorlat van egy izomra edzésenként. Így persze lehet háromszor edzeni. De ha menne rá 3 gyakorlat több sorozattal, akkor nem tudna egy kezdő sem regenerálódni kétnaponta.:)
2013. szept. 23. 14:20
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Jogos, ott a pont! :) Ettől függetlenül szerintem ha valaki tud egy izomcsoport heti többszöri edzésével natúrban fejlődni, akkor ott az edzés intenzitása nem az igazi. Csak ugye sokan ezt nem látják ne, hogy nem úgy edzenek, mint egy oroszlán, hanem inkább mint egy kiscica. Aztán meg csodálkozás van, hogy miért nincs fejlődés. :)
2013. szept. 23. 14:39
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Így van, az a heti egy edzés egy izomcsoportra az legyen qrvakemény, ne pinalegyezés.:)
2013. szept. 23. 14:42
 14/23 anonim ***** válasza:
Úgy kell edzeni ahogy a leggyorsabban tudsz erősödni. Ha heti 3 teljes test edzésnél minden egyes alkalommal tudsz emelni a fekvenyomásodon akkor gyorsabban fogsz fejlődni mint ha csak hetente emelnél. Ha viszont nem tudsz edzésről edzésre fejlődni heti 2x vagy 3x rendszerességgel akkor elég heti 1 brutál edzés. De olyanról is hallottam már hogy egy tizen vagy huszonx éve edző heti 2x edzett ebből egyik egy atomdurva láb volt a másik meg egy atomdurva mell váll tricepsz vagy hat bicepsz csuklya.
2013. szept. 23. 15:18
 15/23 anonim ***** válasza:
persze, kivételek azért vannak, de ismerve a gauss eloszlást azért a görbe alatti terület főleg nem a szélsőértékekből jön össze, nem? DE! :)
2013. szept. 23. 15:25
 16/23 anonim ***** válasza:
Ja persze, most egyébként meg is kerestem. 20+ éve edz ez is. Csak az előbb rosszul írtam. Heti 2x és egyik combfeszitő vagy combhajlito a másik meg mellhát vagy kar vagy váll. És amúgy van is benne valami mert azt írja hogy minimálisan még képes fejlődni edzésről edzésre.
2013. szept. 23. 15:32
 17/23 anonim ***** válasza:
Egyébként pár hete olvastam, hogy Illés "naturál" Norbert kísérletezget olyannal, hogy 2x edz mindenre. Van egy "könnyű" és egy "nehéz edzése. A könnyű, az kis súllyal, szabályosan magasabb volumennel, a nehéz meg 6-8 ismétlés nagyobb súlyokkal. De én mondjuk ezt az átlag embernek azért se ajánlanám, mert ha Norbi tényleg natúr, akkor egy freak, ha meg nem, akkor meg nincs kérdés, hogy miért ne csinálja utána más... :)
2013. szept. 23. 17:33
 18/23 JayC ***** válasza:
de gonosz vagy Milán, ha azt mondja natúr, akkor hogy a viharba ne lenne natúr?!?!
2013. szept. 23. 18:08
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
szegény 70%-os gyerek minden kérdésnél próbál nekem ellentmondani, de iszonyatos lila köd van az agyán. Hisz benne, hogy naturálban is lehet marha izmos valaki, De majd rádöbben a kisgyerek!
2013. szept. 23. 20:24
 20/23 anonim ***** válasza:

Nem rég kezdtem egész testes edzést (minden izomra 1 gyak. 4 sorozattal, heti 3-4 edzés). Amég ki nem próbáltam, meg voltam győződve róla, hogy heti 1x elég 1 izmot edzeni.

Terheléstől függ. Ha egy edzésen megcsinálsz egy izomra 10-12 sorozatot, intenzíven, érzed, hogy jól sikerül az edzés, akkor elég 1x hetente. De ki lehet próbálni, hogy csak 5-6-7 sorozatot csinálsz meg intenzíven, 2-3 nap pihit hagysz neki, és utána még egy edzés 5-6-7 sorozattal.

Vagy ha merészebb vagy, kipróbálhatod az egész testes edzést. 3-4-5 sorozat/izom egy edzésen, és heti 3-4 edzés. Eleinte baromságnak tartottam, meg ez gyerekeknek, kezdőknek való. Sokan írták neten hogy jó, Bunny is elég sokat hangoztatja, így kipróbáltam. Nagyon kemény... 4 éve edzek, próbáltam a hagyományos 3-4 napra bontott edzést, 3-4 sorozat, 3-4 gyakorlat izmonként féle edzést, magas ismétléses edzés (25-30), szét szedtem nyomó (mell, tric, váll, láb) és húzó (hát, bic, alkar, kis váll) napra, alap gyakorlatokat alacsony ismétléssel csináltam hónapokig. Egyik sem volt akkora változatosság, mint ez. Baromira bejött. Ha megszokja a testem 3-4 hónap múlva, lehet visszatérek valamelyik korábbira, de ekkora változást nem éreztem még.

2013. szept. 24. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!