Érdemes heti kétszer megedzeni egy izomcsoportot? Mondjuk, tömegnövelés időszakban? Vagy felesleges kétszer?
Nem rég kezdtem egész testes edzést (minden izomra 1 gyak. 4 sorozattal, heti 3-4 edzés). Amég ki nem próbáltam, meg voltam győződve róla, hogy heti 1x elég 1 izmot edzeni.
Terheléstől függ. Ha egy edzésen megcsinálsz egy izomra 10-12 sorozatot, intenzíven, érzed, hogy jól sikerül az edzés, akkor elég 1x hetente. De ki lehet próbálni, hogy csak 5-6-7 sorozatot csinálsz meg intenzíven, 2-3 nap pihit hagysz neki, és utána még egy edzés 5-6-7 sorozattal.
Vagy ha merészebb vagy, kipróbálhatod az egész testes edzést. 3-4-5 sorozat/izom egy edzésen, és heti 3-4 edzés. Eleinte baromságnak tartottam, meg ez gyerekeknek, kezdőknek való. Sokan írták neten hogy jó, Bunny is elég sokat hangoztatja, így kipróbáltam. Nagyon kemény... 4 éve edzek, próbáltam a hagyományos 3-4 napra bontott edzést, 3-4 sorozat, 3-4 gyakorlat izmonként féle edzést, magas ismétléses edzés (25-30), szét szedtem nyomó (mell, tric, váll, láb) és húzó (hát, bic, alkar, kis váll) napra, alap gyakorlatokat alacsony ismétléssel csináltam hónapokig. Egyik sem volt akkora változatosság, mint ez. Baromira bejött. Ha megszokja a testem 3-4 hónap múlva, lehet visszatérek valamelyik korábbira, de ekkora változást nem éreztem még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!