Izmosodok,nönek az izmaim vagy mi?? Olvastam róla csak szeretnék biztosra menni!
2013. szept. 19. 18:12
1/9 anonim válasza:
Igen fejlődik, ez azt jelenti jól megdolgozott. De viszont az izomláz nem feltétele az izomnövekedésének.
Pl: Bicepsz, egy idő után ebben nem lesz izomláz mivel mindennapi használatban van.
2013. szept. 19. 18:16
2/9 anonim válasza:
Azért ha izomlázad van, még nem biztos, hogy jól dolgoztál.
Merthogy biciklizéstől, futástól is lehet izomlázad, mégsem lehet vele igazán izmosodni.
2013. szept. 19. 18:18
3/9 A kérdező kommentje:
Húzogatni szoktam magamat semmi egyéb!
2013. szept. 19. 19:08
4/9 anonim válasza:
Attól önmagában, hogy néha húzogatod magad, még egyáltalán nincs garanciád az izmosodásra.
Az izomláz azért van, mert az anyagcsere végtermékek ingerlik mechanikusan és kémhatásilag is a receptorokat. Nem feltétele a fejlődésnek, sőt.
2013. szept. 19. 19:28
5/9 anonim válasza:
Plusz, ha nem megy minőségi kaja, akkor nincs miből regenerálódni a megdolgozott izmoknak. Szóval a jó étrend is fontos.
2013. szept. 19. 20:24
6/9 anonim válasza:
Igen, a mikro- és makrotápanyaghiány, a regeneráció más módon való nehezítése is okozhatja.
Egy jó adag vitamin például a legtöbb emberben elég szépen lecsökkenti az izomláz kialakulását.
2013. szept. 19. 20:43
7/9 djsonik válasza:
Akkor javítsatok ki, én úgy tudom az izomláz akkor van amikor mikro szakadások keletkeznek az izom rostokban és ettől fáj. Nekem így tanították biológia órán.
2013. szept. 19. 22:02
8/9 anonim válasza:
Én is így tudom, de a tejsav is okozhatja. Súlyzós edzésnél pedig tényleg a mikroszakadás. De erre írtam, hogy hiába az izomláz, ha nem eszik megfelelően, akkor nem tud regenerálódni, nem lesz fejlődés.
2013. szept. 19. 22:07
9/9 anonim válasza:
Inkább attól, hogy feszíti a tejsav. Az anyagcserével jobban összefüggésben van: a regenerációért síró izom körül még ott van a salakanyag, ugyanakkor szomjazza a regenerációhoz szükséges anyagokat. Lehet az izomláz annak is a jele, hogy széthajtottad magad, de annak is, hogy nehezen megy a regeneráció. A sejtszintű károsodást általában nem érezzük, persze azért ha már tömegesen fordul elő, akkor más a helyzet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!