Nem tudom hova tenni a dolgot,mivel már lassan 1 éve edzek.A kezdetekkor,volt ilyen mértékű.Elképzelhető,hogy az új edzéstervemnek köszönhető?
2013. aug. 13. 13:05
1/9 anonim válasza:
Lehet, de pl én 28 éve edzem és mellben, hátban és lábnál szinte mindig van izomláz. Bicepszben szinte soha, vállnál ritkán. Tehát ez függ az izomcsoporttól is és a genetikától.
2013. aug. 13. 13:09
2/9 anonim válasza:
Az új edzéstervtől lehet. Idő amíg megszokja a szervezet.
2013. aug. 13. 13:25
3/9 anonim válasza:
Ha nagyon zavar, próbálj meg szaunázni edzés után. Vagy melegítőkrémet használni. Én az Ice Powert használom, nekem az bevált, mivel én utálom az edzés utáni izomlázat még 3 nappal az edzéa után, főleg a lábamban.
2013. aug. 13. 13:57
4/9 anonim válasza:
Az izomláz a fejlődés jele.Persze anélkül is fejlődik,de ez a biztos jele.
2013. aug. 13. 21:42
5/9 anonim válasza:
Az izomláz a sérülés jele. A fejlődésnek nem jele.
2013. aug. 13. 21:43
6/9 anonim válasza:
Nem akarok okoskodni, meg minden, de én úgy tudom, hogy az izom és pl. a csont is úgy erősödik, hogyha az edzés során mikroszkopikus sérülések keletkeznek rajta. (amik ugye begyulladnak és fájnak) Viszont a regeneráció során valamiért az adott izomcsoportok erősebbek lesznek, nem pedig ugyanolyanok, mint az edzés előtt. Pont ez a csodaszép az emberi test fejlődésében. Egy vasbeton oszlop terhelés hatására eltörik, míg az izom pont hogy idővel erősebb lesz.
Az izomlázat nem mondanám sérülésnek, mert sérülés esetén az adott izmod legyengül a regeneráció során, és vissza kell edzened. Szerintem jó jel, ha izomlázad van. Én rádolgozni nem szoktam, mert akkor tovább szakadhatnak a "sérülések". Inkább megvárom, míg begyógyul.
2013. aug. 14. 17:05
7/9 anonim válasza:
Ez kb igaz, de élsportolóknál nem jellemző izomláz. Edzésterhelés módosításakor jön elő edzett embernél meg excentrikus terhelés után.
2013. aug. 14. 17:30
8/9 anonim válasza:
A minden edzés utáni izomláz csak az elején jellemző később már nem
Lehetséges, hogy inkább izomhúzódásod van és nem izomlázad
Mindenképp meglátogatnék egy orvost a dologgal
2013. aug. 14. 20:04
9/9 anonim válasza:
Nem így van, nekem 28 év edzés után is van izomlázam, főleg lábnál, hátnál és mellnél.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!