13 évesen konditerem? (olvasd végig, utána köss belém)
Figyelt kérdés
Tudom hogy ilyen korban nemigen ajánlanak konditermet,mert szétmennek az izületeim meg a gerincem,és én ezzel tisztában is vagyok.Nem csinálom nagy súllyal,nem csinálok olyan gyakorlatokat amik terhelik a gerincemet,és tartok mértéket.az aTerem-be járok konditerembe járok,ott jó a társaság,segítőkészek az emberek.178 cm-hez vagyok 80 kiló,tehát van rajtam felesleg.havi 10x járok le.Jól csinálom amit csinálok,vagy nincsen értelme,és tegyek le róla még?
Ha erősítő edzést akarsz és mindenképpen a konditeremben, akkor inkább gépeken és magas ismétlésszámmal dolgozz (akár 30-50).
Egyébként pedig azt ajánlanám, hogy legyél türelmes és addig inkább a saját súlyoddal eddz.
Ha le akarod addig adni a fölösleget, akkor pedig figyelj a kajára, és végezz aerob edzést rendszeresen.
2013. szept. 11. 21:29
2/9 A kérdező kommentje:
saját testsúllyal is eddzek,csak mondjuk ha fekvőzöm,vagy húzódzkodok,csak 10-15 ismétlést tudok csinálni,és utána sokat kell pihennem,és mikor ebbe belegondolok,ez lelombozza az önbizalmamat..viszont ha súlyzókkal csinálom,akkor kicsit jobb érzés hogy mondjuk bicepszre 10-12-es ismétléssel,akár 4-5 sorozatot is meg tudok csinálni.Most lehet lehülyézni,de én így gondolom,na.Am meg bocs a helyesírási hibákért,vagy szóismétlésekért,ha vannak,csak nehéz napon vagyok túl
2013. szept. 11. 21:37
3/9 anonim válasza:
ha dagadt leszel, akkor is szétmennének.
szal inkább így menjenek szét.
viccet félretéve, ha kisebb súlyokkal dolgozol semmi bajod nem lehet.
2013. szept. 11. 21:37
4/9 anonim válasza:
Jól írják a többiek; kis súllyal, szabályosan végezve nem lesz gond.
2013. szept. 11. 21:52
5/9 anonim válasza:
Ha súlycsökkentés a cél akkor inkább kardióznod kéne gépeken, futás, biciklizés, evezés, stb... Persze célszerű a hasizom gépeken is kondizgatnod, de elsősorban ne a tömegelésre menjél rá hanem az intenzívebb mozgásra. Persze használhatsz súlyzós gépeket is de kis mértékkel csak hogy picit erősödj is, de én javaslom hogy inkább kocogj és ha tényleg mindent meg akarsz mozgatni akkor próbálkozz meg az úszással heti 1-2 alkalommal persze ha van a közelben lehetőség és anyagilag is úgy állsz.
2013. szept. 11. 21:58
6/9 anonim válasza:
Zsírleadásnál is súlyzózunk, az nem változik, csak az étrend más és több aerob edzés megy.
2013. szept. 11. 22:00
7/9 anonim válasza:
több cikk is van arról, hogy a súlyzózás is az egyik legjobb zsírégető!
szóval az nem igaz, hogy zsírégetésnél kardiót jobb végezni. főleg úgy, hogy a kardió a kardióvaszkuláris rövidítése, ami azt jelenti, hogy a szív edzése.
tehát állóképesség növelése.
zsírégető edzésnél az aerob a megfelelő szó.
2013. szept. 11. 22:48
8/9 anonim válasza:
Én is 13 voltam amikor kezdtem a kondit, és semmi bajom, most 29 vagyok úgyhogy hajrá!:-)
2013. szept. 12. 17:47
9/9 anonim válasza:
hát én decembertől fogok kondizni de ha már 178 centi vagy 13 évesen akkór szerintem kisseb súlyokkal csinálhatod de ha rosszúl csinálod akkór ekkora maradsz amannyi vagy szóval vagy othon edz napi 1-2 órát vagy a kondiban alap gyakürlatokat csinálj hidd el a tesóm meg a haverom edzők
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!