Bicepszezés egy gyakorlat, SOK sorozat oké?
Biztos hülye kérdés de ha csak kétkezes bicepszezéssel edzem le a bicepszemet attól még fog fejlődni rendesen? Olyan 10-sorozatot csinálnék belőle 10-ismétléssel minden alkalommal. Eléggé megszenvedek vele. Hardgainer vagyok 20/f
Tudom hogy több gyakorlat célszerűbb, de elvileg így is kéne fejlődnie ha már ennyire megerőltetem, nem?
Az a probléma, hogy a bicepsznek több funkciója is van, minthogy simán felfelé fordított tenyérrel, könyökben behajlítsa az alkarodat. Ilyen például a tenyér felfelé vagy kifelé fordítása, a supinatio, ezért is kell végezni néha befordítós bicepszgyakorlatot is.
Valamint a bicepsznél helyezkedik el a brachialis, amire kalapács-bicepszezünk.
Ennél a gyakorlatnál érzem legjobban a bicepszemet. 2-napja pl annyira ledolgoztam hogy utána 90-fokos karokkal aludtam. :P más gyakorlatoknál nem éreztem ekkora izomlázat, meg izomérzetet. Utolsó hozzászólnak külön köszönet !!:)
Akkor ezt a kettőt még mindenképpen beiktatom mellé
Persze, amit csinálsz alapgyakorlat.
De elég belőle négy sorozat. Olyan súllyal dolgozz, hogy ne is tudj belőle többet csinálni.
Beforgatós és kalapács-bicepszből meg csinálsz még 3-3 sorozatot, és ugyanúgy megvan a tíz sorozat, csak az egész bicepszed megdolgoztattad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!