Melyik a hatásosabb, ha kis súllyal többet vagy nagy súllyal kevesebbet edzünk?
Aerobik az más, az egy külön sportág. Általában attól függ, hogy neked mekkora ismétlésszám jön be, melyik gyakorlatnál, hogy az az izomcsoport/izom nálad milyen arányban tartalmaz fehér/vörös izomsejteket. Általában a vörösek a picit magasabb ismétlésszámra reagálnak, és lassan fejlődnek, ilyen a : Bicepsz, váll (mondjuk nem mindenkinek fejlődik lassan, nekem pl. az egyik erősségem), trapézizom, vádli, combhajlító, alkar.
Több fehér izomsejt van a: széles hátizom, tricepsz, mell, combfeszítő, has-ban (a has pl. egy kivétel, mert hiába fejlődik gyorsan és fehér izomsejtekből áll, a magasabb ismétlésszámokra reagál, valószínűleg mert állandóan dolgozik, stabilizál mindig, pl. futás közben). Aztán lehet hogy egy rakás hülyeséget összehordtam, abban nem vagyok biztos, hogy a mell nagyobb arányban tartalmas fehér izomsejteket. De szerintem a 30-as ismétlésszám a jó hasra, vádlira, de felmehetsz néha 50-ig. Guggolásnál én nem használok alacsony ismétlésszámot (6-8), inkább felmegyek 10 felé, akár 13-14-ig is, egyrészt azért, mert így jobban érzem a combomat, ahogy ég, másrészt hogy ne terheljem a gerincemet, és megelőzzem a térdsérülést is, mert fiatal vagyok még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!