Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kérhetnék véleményt a hozzáért...

Kérhetnék véleményt a hozzáértőktől erről az edzéstervről? A felosztását hogy csináljam? ( haladó)

Figyelt kérdés

ŐSzintén az a bajom vele, hogy kicsit sok gyakorlatot raktam össze, mert egyszerűen nem merem felosztani ( heti 3 edzést csinálok) mert félek, hogy úgy lassabb lenne a fejlődés...

Mell

fekvenyomás 5x5

45fokos fekvenyomás 4x8

tárogatás egyenes padon 4x8

fekvenyomás kézi súlyzókkal döntött padon 4x8

Hát

Húzóckodás 4x amennyi megy

hiperhajlítás 4x15

döntött törzsű evezés 4x8

Váll

Oldalemelés 4x8

nyakbólnyomás 4x8

Vállvonogatás 4x8

Bicepsz

Franciarúd 4x8

egyenes rúd 4x8

kézi Súlyzókkal váltott kezű 4x8

Tricepsz

Tolóckodás 4x12

csigán lenyomás 4x8

Has felülás 4x15

rögtön utána lábemelés 4x15

koncentrált felülés 4x15

És itt lenne a kérdésem lényege... ugye a lábat is belekéne rakni, de az már egyszerűen túl sok lenne, így az lenne lényegében a megoldásra váró probléma, hogy hogyan is osszam fel a 3napra az edzéstervet... 1nap ez másik nap láb? Lassabb lesz úgy a felsőtest fejlődése, igaz, Köszönöm szépen a segítő válaszokat.

2013. aug. 18. 22:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Heti egyszer kellene egy izmot. Pont elég lesz úgy.

Mell-kar, pihi, láb, pihi, hát-váll.

Nyakból ne nyomj mert szétmegy a vállízületed. Melkről nyomj vagy egykezesekkel vállból.

Elég a gyakorlatokból 3 munkasorozat is.

2013. aug. 18. 22:42
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem, logikus is, hisz bármilyen komolyabb testépítőnek az edzéstervét megnézzük fel van osztva... csak ugye nyugtalanít a dolog. Várom a további válaszokat.
2013. aug. 18. 22:47
 3/6 anonim válasza:

Nem teljesen értem a kérdést.

Én úgy szoktam, hogy egy nap mell-tricepsz, hát-bicepsz, láb-váll, és ez mellé a has, mikor milyen kedvem van.

Ez így 3, ezt csinálom heti kétszer.

Remélem, tudtam segíteni.

2013. aug. 18. 22:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem kell heti kétszer edzeni egy izmot, pláne naturálban nem.
2013. aug. 18. 22:57
 5/6 A kérdező kommentje:
Szóval az osztott edzés tervel is ugyan úgy fejlődhetek? Egyedül táplálék kiegészítőként szoktam fehérjét szedni, a megfelelő mennyiségben, hogy meglegyen a megfelelő fehérje bevitelem.
2013. aug. 18. 23:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Naná, hogy lehet, sőt azzal lehet igazán. Így tudod keményen leterhelni az izmokat és utána adni kell nekik időt a regenerálódásra. Ellenkező esetben túledzés lesz és nem fogsz fejlődni. Aki heti kétszer tud lábra edzeni, az nem végez kemény edzést. Akkor az nem edzés, csak pinalegyezés!

Egyébként eloszthatod 4 napra is, pl:

H: mell-bic, K:láb, Sz: pihi, Cs: váll-tric,P: hát

vagy: H: mell-váll (kivéve a váll hátsó része), K:láb, Sz: pihi, Cs: hát-vállnak a hátsórésze, P: kar.

Nem elég a fehérje. Edzés után kellene gyors szénhidrát is a turmixba. Azaz kell bele pl 40-50g dextróz, vagy vitargo, maltodextrin, carbo x, carb-f, stb. Tehát valamilyen gyors ch legyen, mivel a glikogénraktárakat is fel kell tölteni. Ha csak fehérjét iszol, akkor annak egy része a glikogénraktárakat (izmok ch raktára) fogja tölteni és nem az izomsejtek regenerálódására fordítódik.

Még egyszer leírom: edzés után azonnal 400-500ml vízbe: 35-40g protein és 40-50g szénhidrát menjen!

2013. aug. 19. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!