Prto3inVitez kérdése:
15 évesen nem szabad súlyzózni?
Figyelt kérdés
Alább olvastam, hogy 13 évesnek nem ajánlottátok a nagy súlyokat...én 1 éve tolom fekvenyomás 60kilóval...akkor nem kéne?:D2013. aug. 12. 13:04
1/14 anonim válasza:
Nem igazán ajánlott. Még növésben, fejlődésben van a csontozatod,az izomzat meg minden. 13 semmiképp sem ajánlott max a fekvőtámasz hasprés stb súllyal nem. 15 sem igazán.
3/14 anonim válasza:
Csak fekvenyomsz, az úgy elég gáz. Félreértetted a dolgot: Nem nem ajánlunk nagy súlyokat 13 éveseknek, hanem egyáltalán semmilyen súlyzót. Ennek az oka: kicsi súllyal felesleges, itt nem akar senki rosszat a kérdezőknek (remélem:D). Nekem belegondolni is szörnyű, hogy 100-as ismétlésszámokkal bicepszezzek, nap mint nap. És semmi értelme, olyan terheléstől nő az izom, ami csak 8-122 ismétlést enged meg, esetenként 6-8 ismétlést csupán. 15 évesen már mehet a súlyzós edzés, 1 éve nem kellett volna elkezdenek. Kellene 2 hónap átmozgatás, és a legfontosabb, hogy normálisan csináld, ne rángasd a súlyt, azért az is nagyon fontos. Lehetsz te 25 éves, csinálhatsz 1 év átmozgatást, ha utána rángatózol nagy súllyal, akkor ugyan úgy megsérülsz, mint egy 13 éves. Max nem lesz belőle akkora baj. Az nem gond, hogy a csontjaid növésben vannak, mert nem akadályozza a súlyzós edzés, ahhoz nagyon nagy terhelés kell, ahhoz meg nagyon nagy izomtömeg, hogy az izmosságod miatt ne nőj. Amúgy meg azt ne mond, hogy konditerembe jársz, és csak fekvenyomsz?
4/14 A kérdező kommentje:
Nem csak fekvenyomok, csak példának hoztam fel:) Volt átmozgatás is, 14hónapja , 12hónapja 5napos osztottal tolom 2hetente 1 pihenőnappal. Étrend nagyjából rendbe van lassan szálkásítani fogok:)
2013. aug. 12. 13:33
5/14 anonim válasza:
Több pihenőnap kell, az izom a pihenés közben nő. Szerintem elég naturálban heti 3-4 edzés, egy izomcsoportra egy kemény edzés, kivéve has-vádli.
6/14 anonim válasza:
15 évesen már elkezdheted a súlyzós edzést, de ésszel, nem túlterhelve a derekad és az ízületeket.
7/14 anonim válasza:
Bocs hogy offolok de most mindenhol azt látom, hogy 8-12 ismétlést írtok a fejlődéshez, de valamiért úgy rémlik régen azt írtátok 4-5 kell. Vagy rosszul emlékszem?
8/14 anonim válasza:
Rosszul. Az már erőedzés lenne. Izomnövelésnél maradja 8-12 ismétlésnél. A sorozattal kevered. Letisztázva: egy izomcsoportra 3-4 gyakorlat, gyakorlatonként 3-4 sorozat, sorozatonként 8-12 ismétlés. persze néha mehet több ismétléses edzés is vagy lehet menni nagyobb súlyra is és akkor abból 5-6 ismétléses sorozatok, de alapjában a kb 10 lenne a jó.
9/14 A kérdező kommentje:
Akkor mennyi idpnként kell pihenőnap?
2013. aug. 12. 14:05
10/14 anonim válasza:
Naturálban elég heti 3-4 edzésnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!