12 éves vagyok, karatézok, és az edző azt mondta, hogy kezdjek el edzeni a karomra, meg hasizomra, mert versenyeknél fontos lesz, de kikötötte, hogy nem szabad súlyzózni! Milyen edzést ajánlotok?
Az jó, te okosan gondolod. Figyelj rá hogy szabályos legyen a fekvőtámasz, engedd le a mellkasodat a földig. Könnyítve semmit sem ér.
Elolvashatod a fegyencedzést is, több gyakorlatot tartalmaz, különböző nehézségi szinteken.
A karatéról meg lebeszélnélek, bár nem kérdezted senki véleményét. Mégis veszem a bátorságot, ne ess bele abba a hibába mint én és sokan mások. Az igazi karate nem versenyre való, ahol meg versenyezni küldenek, ott soha az életben egy igazi komoly rúgást nem fogsz tudni megtanulni, csak küzdősportolói szinten maradhatsz.
Ami egy életút, elhiszem.. valakinek elég. Te nem szeretnél többet?
Nem vagyok járatos Cegléden, olyan helyen amit nem ismerek pedig: A Jujutsut, Wing Chun kung-fut tudom ajánlani, ezeket jól szokták oktatni.
Parour? Semmi nem kell hozzá, futsz. Csak ne a sima földön, mert abban semmi extrém nincsen.
Jó lesz lefelezned az ismétlésszámokat ( felülésnél negyedeld) és szériákban gondolkozz.
A fegyencedzés című könyvet én is javaslom, rengeteg érdekes dolgot ír.
Ha pedig a tanulók átlagtudása, életkora miatt úgy érzed nem tudsz előrelépni, akkor kérj magánórákat vagy beszélj a senpaioddal/senseieddel, hogy milyen lehetőségeid vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!