Küzdősporthoz milyen súlyzós gyakorlatokat érdemes végezni?
és milyen edzésterv alapján?
egy héten kétszer dolgoztassak meg egy izomcsoportot? milyen gyakorlatokat érdemes végeznem?
Annyira nem másfajta... lényegében csak a technikában van különbség. Nem ma kezdtem el.
És a többi különbség amatőr verseny szintre nem számít. Nem profinak készülök.
De inkább majd szakemberek véleményét kérdem ki!
Nem bonyolódom bele...teljesen más. Más-más izomcsoportot mozgatnak meg a mozdulatok.Még ha amatőr szintről is van szó. Ha nem megfelelően edzed az izmokat, akkor akadályozzák a mozgást. Az izmok edzésének módszere és mértéke változtatja az izom formáját és működését. A thai box-hoz a könyökkel való ütéseknél törzsfordítás nlkül keresztbe kell tudni lendíteni magad előtt a karodat. Hajlított karral ha a hátad edze van akkor nem fog menni. A kyokushin-ban az ütésekkor a válladat meg kell feszítened. Azonban nem leszel képes megfelelő ütést bevinni, ha a hát és váll izmaid nem elég erősek. Azonban a thai boxot a túledzett hát visszafogja.
A kyokushin-nál az erős hát előny, az erős vádli hátrány.
A thai-boxnál az erős hát hátrány, az erős vádli előny.
Thai-boxhoz edzeni kell az alkart, a tricepszet, a váll első részét, a hasizmot, a belső mellizmot, az felső combot, és a vádlit. És lehetőleg ki kell hagyni a hátat, a külső mellizmot és az alsó combot. A bicepsz pedig opcionális.
Kyokushinhoz edzeni kell a bicepszet, hátat, a teljes vállat, a külső mellizmot, és az alsó combot. Viszont nem kéne a felső combot, a belső mellizmot, és a vádlit. A tricepsz és a has opcionális.
Az a baj, hogy annyira tudományosan közelíted meg a dolgokat, hogy már átfordul baromságba.
Kérdezd már meg a body.builder edzőválaszoljában, hogyan edzel belső mellre, külső mellre, alsó combra...?
Vannak gyakorlatok, amik mondjuk a belső mellett célozzák meg, pl. a szűknyomás.
De egy izomcsoportot nem lehet ennyire szétszedni. Ráadásul fölösleges is.
Tehát egyszerűbben mondva: a küzdősportokhoz a nyomó gyakorlatok kellenek elsősorban.
"body.builder edzőválaszoljában" -
:'( ... -.-"
Az olyan mintha Vazul nénit kérdeznéd a 4G LTE-ről!
"De egy izomcsoportot nem lehet ennyire szétszedni"
De lehet. Sőt én még nagyon nagyvonalúan szedtem szét. A mellizom alapból 4 részre osztható, és mindegyikre vannak külön gyakorlatok!
Alsó combra tárogatással lehet, felső combra pedig csigával. Csak megfelelően kell végezni!
De a lehető legegyszerűbben leírtam hogy a két küzdősportnál melyikhez mit edzél! Ennél már nem tudom mit akarsz leegyszerűsíteni. Ha ennél egyszerűbb felosztást akarsz, akkor az az alapállapot!
a kettlebbel-t és/vagy a crossfit-et.
mind a kettőben a törzserőn a robbanékonyságon és az állóképességen van a hangsúly és ezek kellenek a küzdősportokhoz is elsősorban,ezek szolgálják a hatékonyságot.
ha súlycsoportot szeretnél csak váltani,mint holyfield mondjuk,akkor meg megint mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!