Nem tudok lefogyni. Miért?
6 hónapja szültem, rendszeresen szoptatom kislányomat- mégsem tudok fogyni, pedig betartom a magas fehérje diétát.
Mellette edzeni is járok.Mikor mozdul már meg a mérleg lefelé?
Szerintem szoptatás alatt ne is nagyon gondolkozz azon, hogy diétázol. Addig, míg az a csöppség "belőled" szívja magába az éltetű energiát, addig ne szenvedjen szegény hiányt semmiben.
Orvosi eredmények bizonyítják, hogy a megfelelő minőségű tejjel és sokáig szoptatott emberek tovább élnek.
Ha 1 - 1,5 év után abbahagyja végleg a szopizást a pici, de lehet akár 2 év is, akkor egyszerűen csináld azt, hogy folytatod az edzést, de nem eszel este 6 után semmit sem. Hidd el, havi 1 kiló, le fog ugrani!
Először is: a kicsi azt fogja megsínyleni, ha valaki agyatlan diétát követ (pl. éhdiéta), de a kérdezőből nekem nem ez jött le.
Kérdező: a magas fehérje diéta jó, de önmagában kevés. Nem attól fog fogyni valaki, ha sok fehérjét eszik, hanem ha kicsit kevesebb energiát visz be, mint szükséges (a kicsit-en hangsúly van!). Ezt, ahogy írták, elsősorban a ch alacsonyra szabásával érheted el. A diétától eltekintve aerob mozgás is szükséges. Inkább ez utóbbival próbálkozz egyelőre, szoptatás alatt nem érdemes drasztikusan változtatni, kísérletezni az étrendünkkel, nehogy hibába essünk.
Az este 6 után bűvös hülyeséget megint el lehet felejteni, semmi sem történik este hatkor, amitől másképp alakulna az ezután megevett étel sorsa. 2-3 órával lefekvés előtt enni kell (ha valaki hajnali egykor fekszik, akkor nyugodtan ehet fél 11-kor is). Ennek a ch tartalmát lehet csökkenteni (akár teljesen mellőzni is) a napközbeni étkezésekéhez képest, hogy elkerüljük a zsírosodást.
akkor leírom egy napi mintaétrendemet:
reggel egy fehérjeturmix műzlis verzióban
délben egy adag csirkemell kevés rizzsel
délután gyümölcs- görög vagy sárgadinnye
este egy fehérjeturmix
esetleg két tojásból valami sütve főzve stb
heti 3 súlyzós edzés.
Aerob gyakorlatra nincs időm, mert dolgozom a baba mellett és sokat jövök megyek-teljesen fáradt vagyok
És ezek mellett mégsem fogyok annyit
166 cm magas vagyok és 71 kiló
De kevesebbnek látszom valami miatt- még az M- es ruháimat hordom.
Ebből nincs meg a "magas fehérjebevitel". Az legalább 2g testsúlykilónként. A 1,5 emelt, az 1 lenne az ajánlott, 0,75 kb a minimum (mozgásszegény életmód mellett) ez alatt pedig alacsony. A másik probléma, hogy ennek is túl sok része megy porból úgy látom, pedig elég volna a harmada, max a fele, de ha nem muszáj, nem ezzel kell pótolni próbálni a napi adagot. Ha éhesnek érzed magad, az energiádat fedezd egy kis lenmagolajból, olívaolajból, kókuszzsírból, ez utóbbival süthetsz is.
Ha nincs időd aerobra, akkor köthetsz egy kisebb kompromisszumot a testeddel: végezz kardió edzést. Erre ajánlom a kettlebellt, csak jól kell megválasztani a a súlyt.
szeretnék fogyni, de a szoptatás miatt kell ennem gyümölcsöt (is) védőnő javaslatára.Mellette napi 2 l vizet iszok.
Gyümölcsfogyasztás mellett lehetetlen a fogyás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!