Hogyan hatékonyabb? Jól csinálom?
Zárjunk ki mindent, és koncentráljunk például a tricepszre és a bicepszre.
Heti négyszer, vagy van hogy ötször is fekvenyomok, 6*10-eket legalább 70 kg-mal. Szakítást is szoktam végezni 40 kg-mal. Vagyis nem is szakítás, mert nem teszem le a súlyt, csak visszaengedem (tehát nem guggolok le egyáltalán).
Bicepszre heti háromszor-négyszer edzek, egykezes 18kg-mos súllyal (koncentrált bicepsz - elfordítással). Ebből 6*12.
kétkezes egyenes rúddal, 30-35 kg-mal, 5-6*10.
Értem el fejlődést, tömegesedett a karom, aztán egy bizonyos ponton megállt. Mivel tudnám javítani? Többet kellene edzzek, vagy épp kevesebbet? Esetleg több kaját kellene fogyasztanom? (tudom, szénhidrát és fehérje)
Illetve van olyan, hogy egyszerűen nem képes tovább nőni?
Bocsi, ha hülyén fejeztem ki magam, a gyakorlatok és a gépek nevével nem vagyok tisztában, legkevésbé sem érdekel. :)
Igen, ha csak egy-két gyakorlatot csinálsz akkor mehetnek kétszer a kisebb izmok, bár ezzel a logikával a nagyobb gyakorlatok is mehetnének kétszer egy héten, sőt ha kizárólag egy gyakorlat menne rá, akkor akár háromszor is, pont ezt hívjuk teljes testes edzésnek!
Szóval szerintem el kell dönteni először, hogy mit is akarsz! Heti három teljes testes edzést, amikor is minden alkalommal leedzed az egész testedet, vagy osztott edzést, amikor felosztod az izomcsoportokat és csak heti egyszer edzel egy valamire, de akkor nagy volumennel. Ahogy a fenti válaszomban is láthatod a lehetséges felosztásokat!
a kettőt szerintem nem kell vegyíteni, oly módon hogy például a láb és a hát heti egyszer van, de akkor rendesen megedzve, ellenben a tricepsz heti háromszor is de csak egy-egy gyakorlattal.
Döntsd inkább el melyiket szeretnéd csinálni!
Igazából az izomcsoportonkénti heti egyszeri lenne a jobb nekem. Már ha az időt vesszük figyelembe. Ezesetben hasznomra fog válni a fenti leírásod, amit köszönök szépen! :D
Illetve azt olvastam, hogy nagyobb izmoknál / izomcsoportoknál maximum másfél perc pihenőt érdemes venni, kisebbeknél legfeljebb egy percet. Ez tehát azt jelenti, hogy ha elkezdek mellezni, akkor azt teljesen leedzem és utána kezdek a vállba, igaz? Nem érdemes egyszerre a kettőt, a pihenőidő miatt sem. (Az más téma, hogy a váll többet dolgozik, ezért fáradékonyabb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!