Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan hatékonyabb? Jól csinálom?

Hogyan hatékonyabb? Jól csinálom?

Figyelt kérdés

Zárjunk ki mindent, és koncentráljunk például a tricepszre és a bicepszre.

Heti négyszer, vagy van hogy ötször is fekvenyomok, 6*10-eket legalább 70 kg-mal. Szakítást is szoktam végezni 40 kg-mal. Vagyis nem is szakítás, mert nem teszem le a súlyt, csak visszaengedem (tehát nem guggolok le egyáltalán).

Bicepszre heti háromszor-négyszer edzek, egykezes 18kg-mos súllyal (koncentrált bicepsz - elfordítással). Ebből 6*12.

kétkezes egyenes rúddal, 30-35 kg-mal, 5-6*10.

Értem el fejlődést, tömegesedett a karom, aztán egy bizonyos ponton megállt. Mivel tudnám javítani? Többet kellene edzzek, vagy épp kevesebbet? Esetleg több kaját kellene fogyasztanom? (tudom, szénhidrát és fehérje)

Illetve van olyan, hogy egyszerűen nem képes tovább nőni?

Bocsi, ha hülyén fejeztem ki magam, a gyakorlatok és a gépek nevével nem vagyok tisztában, legkevésbé sem érdekel. :)

2013. aug. 6. 14:51
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Természetesen nem csak karra edzek, félreértés ne essék. Csak nekem ez már elég jó viszonyítási alap lenne.
2013. aug. 6. 14:51
 2/14 anonim ***** válasza:

Heti egyszer eddz egy izomcsoportot, mert nem tudsz különben teljesen regenerálódni. Olyankor viszont keményen, több gyakorlattal.

Minden nap fekvenyomni, és heti többször bicepszezni nem célszerű. Legyen tömegnövelő étrended is!

2013. aug. 6. 14:57
 3/14 anonim ***** válasza:

Nem adsz időt az izomnak, hogy növekedni tudjon. Az izomzat nem akkor fejlődik, amikor edzed, akkor pont az ellenkezője történik, sérül. Az edzés végeztével a tested igyekszik kijavítani ezeket a sérüléseket, és igyekszik túlkompenzálni is, hogy legközelebb ne történjen ilyen, maga a testépítés a szervezet ezen túlkompenzáló mechanizmusára épül.

Te nem adsz időt az izmaidnak arra, hogy növekedni tudjanak, mert alig pihennek, így nem tudnak épülni sem.

Legalább 3 nap pihenés legyen egy izom újbóli edzése között, több edzésnek nincs értelme, csak "kárt" okoz.

2013. aug. 6. 14:57
 4/14 A kérdező kommentje:

Értem. Akkor hetente kétszer érdemes ugyanarra az izomcsoportra edzeni, 3 nap szünetekkel. Az a heti két nap viszont "öljön meg", kemény edzés legyen.

Egyébként mi számít EGY izomcsoportnak? Ha például tricepszezek, akkor érdemes bicepszezni is?

És ha lábra edzek, akkor érdemes hasazni is? Vagy az másik napra essen?

2013. aug. 6. 15:22
 5/14 A kérdező kommentje:

És még egy:

Ha például hátazni akarok, de kell hozzá bicepsz is, akkor azt hagyjam ki, hogy ne legyen 2 napból 3? vagy ez hogy lenne ésszerű?

Bocsi a hülye kérdésekért, mostanában kezdtem el. :)

2013. aug. 6. 15:24
 6/14 anonim ***** válasza:
Nagyon sokat kellene neked írni, több oldalt. Google-ba: alapismeretek. Első találat jó lesz, olvasd el! lent van tovább gomb is.:)
2013. aug. 6. 15:29
 7/14 anonim ***** válasza:

Ja! Neked még nagyon sokat kell olvasnod! Addig is válassz ki egyet a következő felosztások közül és csináld azt!

Hétfő: Váll-Kar

Kedd: Pihenő

Szerda: Láb

Csütörtök: Pihenő

Péntek: Hát-Mell

Szombat: Pihenő

Vasárnap: Pihenő

Vagy;

Hétfő: Mell-Kar

Péntek: Hát-Váll

Vagy;

Hétfő: Mell-Váll-Tricepsz

Péntek: Hát-Bicepsz-Alkar

A pihenőnapokon aerob edzés vagy bármilyen mozgásforma mehet, de súlyzós edzés az nem!

2013. aug. 6. 17:58
 8/14 A kérdező kommentje:
Ha például kedden megcsinálom a teljes lábedzést, akkor pénteken ismét, vagy a péntekit hagyjam ki? (Ez ugye a súlyzós edzés.) Illetve ha egy izomcsoport le van tudva, például a tricepsz, akkor saját testsúllyal tolóckodni sem érdemes? Azért merült ez fel bennem, mert az például edzi a hátat is.
2013. aug. 7. 12:00
 9/14 anonim ***** válasza:
De te hol látsz olyat, hogy kedden és pénteken is kemény lábedzés van? Elég egyszer leedzeni egy héten a lábat, utána hagyni neki 1 hetet regenerálódni. A tolódzkodást végezheted a mell napon nyugodtan, vagy tricepsznél, de a hátat pont nem annyira terheli, szóval ezzel tévedésben vagy. A húzódzkodás edzi a hátizmokat.
2013. aug. 7. 12:27
 10/14 A kérdező kommentje:

"vagy a péntekit hagyjam ki?"

:)

Miket érdemes egy héten többször leedzeni? Azt tudom, hogy hátat, lábat nem. A többi mehet heti kétszer?

2013. aug. 7. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!