Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyi szénhidrátra van...

Mennyi szénhidrátra van szükségem?

Figyelt kérdés

Helló!

Nos, 15 éves vagyok, extrém vékony egyén :) Nekiálltam többször az edzésnek, de a suli miatt mindig kimaradtak edzésnapok, nagyon zavart, végül feladtam. A jövő évben rendesen fogom beosztani az időmet, szóval evvel már nem kell törődni.

53Kg. vagyok egyébként.

Szóval szeretnék tömeget növelni. Jövőhéten kezdem az edzést. Olyan kérdéseim lennének, hogy egy napi kajálásom hogyan nézzen ki? Az alábbiak közül lehetne válogatni:

TK.Zsemle/kenyér

Tojás,Túró,Tejföl

Csirkemell, pulykamell (Halakból nem tudom melyik a jó, abból kéne egy kis segítség.)

Zabpehely

Mikor melyiket kéne ennem?

Van itthon Syngex, Multi Pro, Super Carb Fast, 100% Monohydrát (ezt még hanyagolnám egy darabig)

Ja, és nem tudok mennyiségeket, hogy miből mennyit tudok megenni, igyekszem minél többet a felsoroltakból.

Szerintetek így jönne a tömeg? Az edzésterv rendben van.

Előre is köszi!

#éklads
2013. aug. 3. 02:32
 1/4 anonim válasza:

Alap azaz edzés után fehérje. És ha ilyen extrém vékony vagy, akkor szerintem segítene sokat a tömegnövelő az étrend mellé.

De amúgy itt mindent megtalálsz: [link]

2013. aug. 3. 03:44
 2/4 anonim ***** válasza:

Ezt ki kell számolnod így:

Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).

Ezekből kellene leginkább összerakni:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

Tehát neked kell napi 110g fehérje és kb 300g ch.

Tápanyagtáblázatokban meg tudod nézni, hogy mi mennyi fehérjét és szénhidrátot tartalmaz. Az első válaszoló linkjénl a fölső részen van a táblázat csiportokba szedve.

Pl 100g csirkemell 24g fehérje, egy tojás 6 g fehérje, 150g túró 20g fehérje.

100g rizs 80 g ch, 100g zabpehely 60g ch. Tehát neked kell ezek alapján összehozni a 110g fehérjét és 300g szénhidrátot. Mindent nyersen mérünk és számolunk, nem főzés után.

2013. aug. 3. 07:04
 3/4 anonim ***** válasza:
ja, nem, hanem a linkre kattintva utána a bal oldalon található étrendekre kell kattintani és akkor jön be a táblázat fölül, alul pedig kész étrendek vannak.
2013. aug. 3. 07:06
 4/4 SSanchez ***** válasza:
Hagyjad már az edzés utáni fehérjét, az rohadtul nem alap, az ÉTREND az alap. Ha van még zseton akkor vegyél, de akkor is legfontosabb a vitaminok.
2013. aug. 3. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!