Szerintetek ez az elosztás így jó tömegnövelésre?
szóval: hétfő: mell-váll, kedd: láb, szerda: pihenő, csütörtök: hát, péntek: kar, szombat-vasárnap: pihenő.
-kisebb izmokra 3-4 gyakorlat, nagyobbakra 4-5
-4-es szériákkal 8-10-es ismétlésekkel.
-fő gyakorlatoknál piramisba felmenni a 6 ismétléses súlyig.
-és karnál 4 hétig berakni a végére 1 3fázisu gyakorlatot.
Szerintetek??
A felosztás teljesen jó, de ha 5 gyakorlat megy, akkor sok lesz a gyakorlatonkénti 4 széria, ilyenkor elég lenne 3 is. 5 gyakorlatnál 4 széria az már 20 sorozat, ami egy nagyobb izomnál is sok szerintem.
A kisebb izmokra is sok a 4 gyakorlat 4 sorozattal. Elég a bicepsznek 8-10 sorozat is, nem kell 16. Egyébként okés.
még 1 kérdésem lenne hozzád Montez.
nekem a karom (bicepsz, tricepsz) elég gyorsan regerenálódik. Tehát érdemes heti 2x edzeni rá??
Szerintem nem érdemes, mivel kap eleget mindkettő a többi izomcsoport edzésekor. Ugye mell és vállnál a tricepsz, hátnál pedig a bicepsz is terhelődik.
Ha mégis kétszer akarnád edzeni, akkor egy edzésen ne menjen rá túl sok sorozat. Ilyenkor elég max két gyakorlat 3-3 sorozattal. Különben nem tudsz teljesen regenerálódni.
kar edzésem ugy néz ki h 1 bicepsz gyakorlat... aztán 1 tricepsz...utánna megint bicepsz...és így tovább.
Tehát jelen eseteben...
1.kétkezes bicepsz
2.tolódzkodás 2 pad között sullyal
3.scott bicepsz
4.homlokra engedés
5.kalapácsos bicepsz
6.lórugás
7.2 széria 21-ezés alsó csigán bicepszre
8.2 széria 21-ezés csigás letolás tricepszre
Nem írtál sorozatot. Mert ha pl mindegyikből megy 3-4 sorozat, akkor bőven elég ebből heti 1 ilyen karedzés.
Hogy értsd, heti 10-12 sorozat bőven elég bicepszre és ugyanennyi tricepszre is. Hogy ezt te egy edzésen vagy kettőben hozod össze az rajtad áll, de a het össz sorozat ne haladja meg a 12-t, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!