Miért van izomláz a bicepszembe?
Én pénteken szoktam hátazni, hétfőn pedig karozni. A múltkor nem tudtam elmenni pénteken edzeni, így a hátedzés áttolódott szombatra. Már ettől a mínusz egy nap pihitől is kész szenvedés volt hétfőn bicepszre edzeni, utána meg vagy három napig volt izomláz a bicepszemben meg az alkaromban.
Szóval jó edzésfelosztás kell. Bicepsz és hát között kell a két nap pihenő, vagy egy napon kell csinálni őket, akkor viszont bőven elég a bicepszre hat sorozat is, főleg ha hátra csinálsz például szűk fogással húzódzkodást vagy csigás lehúzást. Egy ilyen hát-bicepsz nap végén viszont ne alkarozzál külön, éri azt elég trauma így is.
Az is lehetséges, hogy teljesen jó a felosztás (pld: hétfőn van a hát és csak pénteken a bicepsz) csak egész egyszerűen túl sok sorozatot csinálsz rá. Ha külön edzed a háttól akkor is bicepszre elég két-három gyakorlat és összesen nyolc-kilenc sorozat.
Például:
4x10 Állva bicepszezés egyenes vagy francia rúddal
4X12 Kalapács-bicepsz
Vagy;
3X8 Állva bicepszezés egyenes rúddal
3X10 Scott-padon bicepszezés francia rúddal
3X12 Kalapács-bicepsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!