Az izom jobban fejlodik, durva izomlaz eseten? Tehat ha jol megeroltetjuk edzesnap?
Figyelt kérdés
2013. júl. 18. 18:21
1/6 anonim válasza:
Az izom nem edzés közben fejlődik, hanem amikor pihensz és regenerálódik.
2/6 Osynho válasza:
Az izom csak megfelelően nagy terhelés hatására fog fejlődni (rendes kajálás mellett, természetesen). Az izomláz nem feltétel.
3/6 anonim válasza:
Túlzott izomláz sötét vizeletet eredményezhet (izomszétesés), ami veseelégtelenséget eredményezhet. Nem ez kell a fejlődéshez.
4/6 A kérdező kommentje:
Aha,akkor ertem.Mert mindig edzesnap utan,mikor nem volt izomlazam,akkor azt hittem hogy nem no az izom.De akkor is ha megeroltetjuk azokat az izomszoveteket rendesen,izomlaz igyis ugyis lesz.Szerintem meg akkor jobb ha van.nem?
2013. júl. 18. 20:08
5/6 anonim válasza:
Edzett embernek nem extrém terhelésnél nem lesz izomláza. Szép is volna egy élsportolónál..
6/6 Osynho válasza:
Mit jelent nálad a megerőltetés? Milyen edzésterved van egyáltalán?
Egy idő után, ha rendszeresen és tényleg keményen edzel, nem lesznek olyan izomlázaid, mint az elején. Érzed, hogy dolgoztál, de nincs az a "meghalok" érzés. :) Persze ez alól vannak kivételek, egyes izomcsoportok máshogy reagálnak. Pl egy lábazás elég kellemetlen napokig, hiszen az ember a lábát aktívan használja (vagyis próbálná ugye :D ). Aztán, ha nyaralás miatt kimarad 1-2 hét, a következő edzés után megint a pokol jön. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!