Kellene egy kis segitség . Elegem lett a sovanysagombol hogy egyszálbelű vagyok . Valaki segitene hogy kondizas melet milyen porokat szedjek? Ami segitene tomeget novelni es meglatszana rajtam .
Mert elcseszted.
Ha tömeget akarsz növelni, és ektomorf alkat vagy("egyszálbelű"), akkor ne kardiózz és ne aerobozz, mert nem fogsz tudni növekedni.
Súlyzós edzés mellett rendes tömegnövelő étrend és pihenőnapok beiktatásával biztos hogy megindul a fejlődés. Vagy még mindig nem eszel eleget.
Neked tömegnövelő étrend kell, kiszámolt mennyiségű kajával. Fehérjéből 2g x ttkg legyen meg, azaz, ha vagy pl 60kg, akkor kell minimum 120g fehérje. Ez kb fél kiló húsban van meg. Ennyit megettél naponta. Szénhidrátból pedig nálad kb 6g x ttkg azaz, egy 60 kilós embernél ez 360g ch. Ez is majdnem fél kiló de rizsből, ami ugye megfőzve több mint 1kg. Szóval enni kell rendesen.
Edzés utánra majd vehetsz tömegnövelőt is, pl jumbo, volumass, mhn gainer, hypermass.
Kezdj heti 3, teljes testes súlyzós edzéssel két hónapig. Utána válts osztott edzésre. Ne futkározzál sokat, mert akkor nem leszel kalória pluszban, nem lesz az izomépítéshez tápanyagod, mert elégeted futással. Kevés mehet.
Töltsd le netről a sárga kapszula című könyvet, sok minden benne van, kajálás, edzéstervek, stb.
Fünof, te meg ne adjál tanácsokat, ha nem értesz hozzá. Gőzöd nincs még az egészről. Olyan nincs, hogy tömegnövelő meg szálkásító edzés. És tudod miért kisgyerek? Mert az étrend dönti el, hogy zsírt adsz le (szálkásítasz) vagy izmot növelsz. Egyszerre ez naturálban qrvára nem megy mivel zsírleadáshoz kalória deficit kell, izomnöbeléhez pedig kalória plusz. És nin olyan, hogy szálkásító edzés, sok idióta azt hiszi, hogy kis súllyal kell edzeni zsírleadáshoz, de ez a legnsgyobb tévedés. Ilyenkor csak izomvesztés lesz, mivel a tesnek nem lesz érdeke fenntartani a nagy, erős izmokaz és szépen leépíti. Olvass cikkeket, írd be google-ba, hogy: szálkásítás tévhitek. Találsz rá jó cikkeket, ahol leírják, hogy maradjon a nagy súlyos edzés csak több aerob kell és diéta. Ez a szálkásítás, nem az amire te azt hiszed.
Én nem 15 éves kisgyerekként okoskodok, hanem 28 éve edzem folyamatosan, most vagyok 43, szóval kicsit át kéne gondolnod, hogy ilyen idősen, kezdőként neked itt mennyire kellene észt osztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!