Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tojással hogyan kéne fehérjézni?

Tojással hogyan kéne fehérjézni?

Figyelt kérdés

Napi 4 tojást szoktam inni tejjel, cukorral turmixban edzés után.

Valami ötlet, hogy hatékonyabb legyen?

pl.: egyszerre vagy naponta időközönként kéne bevinni?

#tojás #fehérje #protein #fehérjézés
2013. júl. 22. 17:52
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Ne igyál nyers tojás fehérjét, nem szívódik fel rendesen, szalmonellás is lehetsz és vitaminhiányt is okoz. Főzd vagy süsd meg. A tejet és cukrot is hanyagold.
2013. júl. 22. 17:54
 2/7 anonim ***** válasza:

Van egy olyan érzésem, hogy te ettől nagy csodát vársz.

Először is, sima mezei módon edd meg, főve, sütve, lehetőleg ne rontsd el szalonnával vagy vajjal :) Kivéve, ha neked belefér.

Másodszor, a fehérje napi összmennyisége számít, hogy ez mindig meglegyen, szám szerint 1,5-2,2 g/ttkg. Ettől fogsz fejlődni (plusz az edzés, az étrend többi része, elég alvás, vitaminok, hidratáltság stb.)

Az egynapi fehérjét a napi étkezések között (4-8, azaz 2-3 óránként egy) egyenlően kell elosztani.

2013. júl. 22. 18:09
 3/7 A kérdező kommentje:
De a hőkezeléstől nem csapódnak ki a fehérjék? Mert én úgy tanultam, hogy a nem reverzibilis fehérjék hőhatásra(kb.40 celsius) kicsapódnak és ettől roncsolódnak.
2013. júl. 22. 22:31
 4/7 anonim ***** válasza:
És pont így lesz fogyasztható és fel is szívódik. A húst sem nyersen eszed, az is fehérje.
2013. júl. 22. 22:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha nem égeted agyon, nem roncsolódik számottevően. Egyébként kicsapódik, igen, de ettől még a felépítő aminosavak megmaradnak. Ez kb olyan, mintha volna egy igazgyöngy nyakláncod, amiről el akarod adni a gyöngyöket. Innentől kezdve tök mindegy, hogy kinyújtva, vagy összegubancolva van nálad, úgyis szét lesz vágva, és le fogod róla szedni a gyöngyöket, mert neked úgy van rájuk szükséged.

Egyébként többet veszítesz azzal, ha nem sütöd meg és így emészthetetlenül küldöd le a tápcsatornádba.

2013. júl. 23. 07:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Oké, mostmár értem, de főzve vagy sütve jobb vagy mindegy?
2013. júl. 23. 09:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Mindegy, variáljad, így nem unod meg annyira.
2013. júl. 23. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!