Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Állati vs növényi fehérje? Új...

Állati vs növényi fehérje? Új étrend kéne?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most eléggé sokat olvasgattam a fehérjékről, és, hogy mennyivel jobb az állati fehérje mint a növényi..Ugye a növényiben nincs meg a kellő aminosav csoportmennyiség..

Szóval belegondoltam, hogy a tömegnövelő étrendem szinte mehet a kukába? napi 150g fehérjét kéne bevinnem, amivel nincsen baj mert a napi 230-240 megvan de ebből kb csak 85-90 van meg a csirkéből, tehát az állatiból..

Tehát a kérdésem lényegében az, hogyha nem tudom a kellő fehérje mennyiséget csak állati fehérjéből fedezni akkor nem is olyan hatásos[, sőt rossz] a tömegnövelő étrendem?

Pl 100g teljes kiörlésű kenyérben[ ami néha a reggelim] van 20g fehérje, vagy pl 150g tojásban is van 21g..akkor most mivan? ezek milyen mértékben számíthatók fehérjének?

Bocsi túl este van és hülyén fogalmaztam meg..

2013. júl. 16. 00:54
 1/3 anonim ***** válasza:
A tojás állati fehérjeforrás. A gabona és társaiban lévő fehéje nem teljes viszont kitelesedik. A legfontosabb dolog ha valaki izomtömeget akar növelni az az hogy elég kalóriát vigyen be. A fehérje a második legfontosabb de két ember közül (az egyik eszik elég kalóriát de nem elég fehérjét bár nem is keveset a másik pedig nem eszik elég kalóriát de eszik elég fehéjét) az fog fejlődni aki eleget eszik. Amit tudok ajanlani hogyha több fehérje nem megy akkor emeld a ch-beviteledet, nőni fogsz és izmosodni is, nem fogsz 1kg izmot felszedni havonta de azért fogsz rendesen, talán még a kevert fehérjét kipróbálhatnád ha nincs pénzed tejsavóra nem olyan jó de egy kompromisszumos megoldas mindig jobb mint ha nem lenne semmilyen megoldás.
2013. júl. 16. 01:07
 2/3 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy chból ígyis az 5g/ttkg átlag helyett 7g megy..Van itthon zöld jumbo-m is, de azt csak edzés után iszok meg egy teljes adaggal...valamint van még 2kg 100%whey proteneim csak azt a jumbo utánra tartogattam az edzés utáni turmixhoz..de most , hogy így leírtad, szerintem be fogom áldozni... az a napi 22g rendes fehérje nem jön rosszul..
2013. júl. 16. 01:23
 3/3 poiu ***** válasza:
Szénhidráttal nem tudod kiváltani a fehérjét. A szénhidrátot, különösen a gyors ch-t nem jó túlzásba vinni, mert zsír lehet belőle. A növényi fehérjék jók (honnan veszed a kenyér fehérjatartalmát, szerintem inkább a fele, 9-10 g), de kevés esszenciális aminosavat tartalmaznak. Viszont ha eszel tojást, húst, akkor nincs gond, mert azokkal beviszed. Túl este volt, nem igazán értem a kérdést... :-)
2013. júl. 17. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!