Szegény ember minőségi fehérjéje a borsófehérje?
Véleményeteket kérném ki erről a fehérje forrásról:
Hobbi szinten edzem csak és nem tudok és nem is akarok több 10,000-20,000Ft beleölni tápkiegszerekbe.
Olvastam,hogy a tejsavó a legjobb ,de arra gondoltam,hogy inkább kajára költök többet és egy olcsóbb fehérje mellett tenném le a voksomat és valami vitamint meg szénhidrátot is melle tolnék.
A szója fehérjéről nagyon sok rosszat olvastam és elméletileg a borsófehérje minőségben és minden másban is jobb. Ahogy a belinkelt cikkben is olvastam a drága tejsavó helyettesítője lehet.
Van valakinek valami értelmes válasza aki próbálta is már,hogy milyen lehet ez a fehérje? Nem e káros hosszú távon a szervezetre úgy mint a szója meg ilyenek?
Nem arra vagyok kíváncsi,hogy csak is tejsavó meg ilyenek hanem kizárólag a borsófehérje érdekel.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Nem rossz,de . . .
A 5kg myprotein 15,790Ft + posta
5kg sárgaborsófehérje izolátum: 12,500Ft (pesten lakom tehát nincs postaköltség)
A különbözet kb 4000Ft amibe benne van a posta és én ebből a különbözetből nagyker áron tudok venni 4,300Ft-ért Scitec Multi-pro-t
Minden fillér számít :-)
Ahogy a belinkelt cikkben is olvastam a drága tejsavó helyettesítője lehet.
Igen-igen, bármi lehet a whey helyettesítője de aminoprofilban, biológia értékben soha nem fogja felvenni vele a versenyt. Ezek próbálkozások, hogy a whey, casein forrásokat valamivel kiváltsák.
A whey BV értéke = 157
a borsó BV értéke = 48
A biológiai érték BV azt mutatja, hogy minden aminosav, amire a testünknek szüksége van benne van, illetve a felszívódása szinte tökéletes. A borsó 48-as értékkel az nem egy jó megoldás.
Testépítő viszonylatben a whey a legjobb választás, mivel legnagyobb arányban tartalmazzák az izomépítő EAA és BCAA aminokat magas immunglobulint tartalmaz.
A különbözet kb 4000Ft amibe benne van a posta és én ebből a különbözetből nagyker áron tudok venni 4,300Ft-ért Scitec Multi-pro-t
Minden fillér számít :-)
Maximálisan igazad van. Minden fillér számít! De mutassál már nekem egy wbshopot, ahol veszel 15.000Ft értékben valamit és 4.000Ft a postaköltsége?!?! Másrészt ingyenes szállítás is van minden wbshopban.
Félreértettél valamit:
A 5kg myprotein 15,790Ft + posta
5kg sárgaborsófehérje izolátum: 12,500Ft (pesten lakom tehát nincs postaköltség)
Így jön ki a különbség kb 4,000Ft-ra. Ha a postát nem nézzük akkor is 3290Ft.
Igazából el is döntöttem meg nem is :-)
Még azon vacillálok,hogy lehet,hogy érdemesebb kevesebb whey fehérjét innom egy nap mint több növényi alapú fehérjét,mert a kevesebb Whey-ből több hasznosul jobban mint a több növényiből?
Erről vélemény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!