Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szegény ember minőségi fehérjé...

Szegény ember minőségi fehérjéje a borsófehérje?

Figyelt kérdés

Véleményeteket kérném ki erről a fehérje forrásról:

[link]

Hobbi szinten edzem csak és nem tudok és nem is akarok több 10,000-20,000Ft beleölni tápkiegszerekbe.

Olvastam,hogy a tejsavó a legjobb ,de arra gondoltam,hogy inkább kajára költök többet és egy olcsóbb fehérje mellett tenném le a voksomat és valami vitamint meg szénhidrátot is melle tolnék.

A szója fehérjéről nagyon sok rosszat olvastam és elméletileg a borsófehérje minőségben és minden másban is jobb. Ahogy a belinkelt cikkben is olvastam a drága tejsavó helyettesítője lehet.

Van valakinek valami értelmes válasza aki próbálta is már,hogy milyen lehet ez a fehérje? Nem e káros hosszú távon a szervezetre úgy mint a szója meg ilyenek?

Nem arra vagyok kíváncsi,hogy csak is tejsavó meg ilyenek hanem kizárólag a borsófehérje érdekel.

Köszönöm előre is a válaszokat.

2012. dec. 27. 11:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Még azon vacillálok,hogy lehet,hogy érdemesebb kevesebb whey fehérjét innom egy nap mint több növényi alapú fehérjét,mert a kevesebb Whey-ből több hasznosul jobban mint a több növényiből?

Bocs, de ez egy akkor ba-rom-ság, nincs jobb szó rá.

Most lehet, hogy például neked nem fog tetszeni, amit írok! Van egy sport testépítés ami arról szól, hogy a jelenleginél nagyobb izmozatot pakolj fel magadra. Ezt meg teheted ha eszel éjjel nappal, hogy a megfelelő kalóriát, proteint, szénhidrátot, stb. stb. bevidd. Teheted úgy is, hogy szilárd kaja, és tápkieg. ebből is a minőségi, meg teheted úgy is, hogy szilárd kaja meg olcsó, olcsóbb még olcsóbb tápkieg. Aztán van egy út a kox. Mindeegyikkel el lehet érni eredményt egyikkel k-u-rva gyorsan másikkal gyorsan a harmadikkal döcögve.

Ha a tények azt mondják, hogy a whey , casein egg, jobb fényévnél, mint a szója, búza, borsó, akkor ezen kár vitatkozni. Lehet gyártani mellé elméleteket, lehet csűrni-csavarni, ettől a tény az tény marad. Ha tény hogy az izomfejlődés egyik fontos tápkiege az L-leucin, BCAA, EAA, akkor hiába akarod pótolni xyz filléres valamivel, nem fogod a dolgot azzal megoldani.

Igen ez a sport is sok esetben a pénzről szól. Mint ahogy pénz kell, hogy lovagoljak, hogy sielni mehessek, vagy hogy golfozzak.

A kérdésedet úgy tetted fel, hogy azt vártad, hogy megerősítést kaphassál, arra a kifejeztetten eldöntött szándékodra, hogy szóját fogsz enni, mert nincs megfelelő pénzed a whey-re. De ha ezt a tápanyagokról tudott ismeretek nem támasztják alá, akkor kár ezt ragozni?!?!

2012. dec. 28. 06:32
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Tetszett amit írtál,mert benne volt minden amire kíváncsi voltam.

2012. dec. 28. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!