Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A fehérje hogyan épül be?

A fehérje hogyan épül be?

Figyelt kérdés
Elkezdtem már gyúrni 1 hónapja kb., 16 éves fiú vagyok. Hetente 3szor járok konditerembe, fekvenyomás, bicepsz,tricepszezés súlyokkal, ilyeneket csinálok. Nem az a célom hogy testépítő legyek, meg nem is az hogy minél nagyobb súlyokkal végezzem a gyakorlatokat hanem simán jól akarok kinézni. Nem szedek semmi táplálékkiegészítőt meg proteinport se. Reggelente megy az 5 tojás, napközbe 40-50dkg csirkemell, light túró meg mellé mennek ch-k. Az érdekelne hogy mikor kéne ennem milyen dolgokat hogy az izmosodást elősegítsem.
2013. júl. 8. 20:08
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ja meg bocsi a lényeg lemaradt:D Ha valaki leirná hogy hogyan épül be a fehérje a szervezetbe azt megköszönném.(lehet hogy a kérdést is rosszul tettem fel, mivel nem értek ehhez)
2013. júl. 8. 20:09
 2/13 anonim ***** válasza:
Edzés közben az izmok repedeznek. Az edzés utáni 3-5 napban ezekbe a repedésekbe beépül a protein, és ezáltal nagyobb, és erősebb lesz az izom. Én nem ennék 5 tojást reggelire. Inkább 7 tojásfehérjét, és 1 sárgáját, mert a sárgáját túlzásba lehet vinni. Egy héten max. 5-8-at lenne egészséges. Anyukádat kérd meg, hogy süssön belőle valamit :) (És mielőtt mindenki lehülyéz: ha be tudod bizonyítani, hogy mégsem káros, akkor elismerem hogy igazad van)
2013. júl. 8. 20:26
 3/13 A kérdező kommentje:
nem, már nekem is mondta anya h sok benne a koleszterin. hogy ez igaz-e nemtom de máskor is hallottam már hogy a sok tojás nemjó de eddig nem foglalkoztam vele. akkor marad a tojásfehérje. köszi!:)
2013. júl. 8. 20:50
 4/13 anonim ***** válasza:
Azzal segíted elő legjobban a folyamatot ha edzés után azonnal építőanyaggal látod el az izmokat. Ehhez olyan fehérjeforrásra van szükség ami minél gyorsabban az izmokba jut. A megoldás tejsavó fehérje lenne (proteinpor). Sokaknak használt már és nincsenek mellékhatásai. Semmi negatív hatása nincs, kivéve ha allergiás vagy rá. Estére hús, mert az lassan szívódik fel, így egész este ellátja az izmokat tápanyaggal. Edzés előtt a szénhidrát fontosabb mint a fehérje, mert az ad igazán energiát a kemény edzéshez.
2013. júl. 8. 20:53
 5/13 A kérdező kommentje:
tudom hogy az kéne edzés után, de nem engedik szüleim. Mondtam nekik hogy ez nem egy szteroid meg hogy biztonságos de akkor sem...
2013. júl. 8. 20:58
 6/13 A kérdező kommentje:

Az 1. válaszadó hatására utána néztem és et találtam... [link]

már a heti 7 tojás is sok...

2013. júl. 8. 20:59
 7/13 A kérdező kommentje:
de akkor tuti hogy a fehérjéje nem káros?(egészséges?)
2013. júl. 8. 21:02
 8/13 anonim ***** válasza:
Az nem, azt lehet enni minden mennyiségben
2013. júl. 8. 21:15
 9/13 A kérdező kommentje:
oks. köszönöm!:)
2013. júl. 8. 21:20
 10/13 anonim ***** válasza:

Tojás.

És mégis ki állítja és mire fel hogy kockázatos a 'túl sok' tojás? A mindmegette.hu? És azt ki szerkeszti, honnan merít információkat az írásaihoz? Egy dagadt és beteg orvostól? A pillanatnyi divatirányzatokból?

Kérdező lehet hogy kockázatos a tojás sárgájában lévő koleszterin, de ebből akkor következik pár kérdés:

- mit csinálsz akkor a sárgájával? odaadnád-e nekem?

- legegyszerűbb lesz ha öngyilkos leszel. ugyanis a szervezeted szintetizál koleszterint ha kevesebbet eszel, többet termel. ugyanis minden sejtedben jelenlévő fontos vegyület, a zsíranyagcserében fontos vegyület, nagyon rövid idő alatt meghalnánk nélküle. pont ezért termeljük.

neked logikus az, hogy van egy jó kaja: madarak tojása (vagy éppen maga a madár) és te kiszeded belőle a sárgáját mert az nem jó. ennek logikusan van értelme? egy táplálék, aminek egy része sz.ar? :D Egy finom része, nem ér azt mondani hogy a dió héja sem ehető, ez nem érv.

A koleszterinmítosz egy régi sz.ar, ami elég sok bajt okozott már idáig is, ha ilyen szintű szennylapokból tájékozódsz azzal nem jársz jól. Olvass igazi tudományt, a táplálkozástudomány recens álláspontjait keresd ne az 50-60 évvel ezelőttieket, mert azok öregebbek mint te, és nézd meg mit eredményeztek: az egész nyugati világ szívbeteg, elhízott. Sokat ért a zsírfogyasztás, koleszterinfogyasztás csökkentése, szépen néznek ki.

2013. júl. 8. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!