Tudtok ajánlani megfelelő tömegnövelőt egy kezdő, ám tájékozott tinédzser számára?
Nem mindig kell bekajálni, azt amit a termékek mellé írnak ismertetőnek...
Mi az a "profi" kategória? 100 kg felett és 8% testzsír? Vagy netán olyan aki versenyt nyert?
Ha neked az első éri meg a lejobban, ár-érték arányban, akkor azt vedd meg! Ne érdekeljen, az hogy milyen kategiriába van besorolva. Az csak egy útmutató arra, hogy miből mennyit tartalmaz a készitmény.
Kicsit emésszed még az olvasottakat. Minden tömegnövelő végső soron egy élelmiszer. Az hogy kezdő és profi kategóriákba sorolták egy webshopban az egy dolog.
A 15% fehérjetartalom alattiak szerintem senkinek sem idálisak, lényegében cukor arany áron.
Ha ennyit olvastál, akkor nem nehéz belátni, hogy az összes tömegnövelő a kevésbbé tájékozott réteget célozza. Annak aki nem ért hozzá egyberaktak mindent, egy komplex termékbe: fehérje, szénhidrát, kreatin, stb. De ezért felárat is kell fizetni.
Még ha van is pénzed, szerintem vedd meg külön a tejsavót, szőlőcukrot, kreatint és adagold őket súlyodnak megfelelően. Olcsóbban is kijössz, és még profibb is lehet az étrended.
Ha még nem edzettél semmit akkor amúgy az első hónapokban a szartól is fejlődni fogsz, úgyhogy simán elkezdhetsz átmozgató edzéseket csinálni, nem muszáj profi testépítőket megszégyenítő étrendet követni az első nap amikor a terembe lépsz, valamint beléphetsz a terem ajtaján úgy, hogy nem olvastad el az összes létező irodalmat, edzeni nem árt.
Magad dobj össze fehérjét és szénhidrátot. Én sütire önteék fehérjét (ha - ha).
Olcsóbb ha te kevered, és te rakod össze hogy mennyi cukor, mennyi fehérje legyen benne. Úgymond biztosabb. Kis kreatin-doing-doing bele hogy igazán finom legyen, aztán mehet az 'emésztőbe'.
A biztonság kedvéért megnéztem a vélhetőleg legjobb tömegnövelőt a kezdő szekcióban, mely szerintem a 100% Premium Mass Gainer ( shop. Builder.hu/tomegnovelo-kezdoknek/muscletech-100-premium-mass
-gainer-5-44-kg-p8933 )
Vélhetően ez egyáltalán nem a legjobb, sőt...
Miért lenne jó az az a tömegnövelő, amiben 100g-ban van 16g(!!!) protein a többi pedig szénhidrát?!?!
Egy ilyen megoldást fillérekért meg tudsz oldani vezsel whey proteint abból kiveszel 16g-ot veszel 500ft/kg dextrózt abból meg kiveszel 84g-ot. Aztán ha pénzügyileg kiszámolod, akkor szerintem meglepődsz.
30-35g protein alán nem igen van értelme menni.Totálisan megfelelő minden szempotból MHN Gainer 35. ami 10.550Ft-ba kerül 4kg-os kiszerelés, 100g = 1 adag és ebben van 35g whey protein 5g creatin 2,5g taurin. 5g hozzáadott oldható rostot is tartalmaz inulin formájában, mellyel prebiotikus hatása van már napi egy adag elfogyasztása után. Valamint szénhidrátot.
Nem humbug, de a tejsavófehérje az tejsavófehérje. Van koncentrátum, ez bőven elég kezdőként. Az izolátum jobb minőségű, mert magasabb a fehérjetartalma, kevesebb a sallang (szénhidrát, zsír) de hobbi szinten semmi értelme erre költeni. A koncentrátumban is minimális már a szemét. Egy 70-80 % körüli fehérje bőven jó, de ha kevesebb a pénz akkor a 60%-os is megteszi tömegelésnél.
A tömegnövelőbe se raknak mást, csak azokat mit megkapsz külön-külön is. Miért lenne minőségibb? A benne lévő plusz pár okosságért meg elég magas felárat kérnek és amúgy is kis mennyiségben vannak benne (kreatin, no fokozó, bcaa stb). Ha ilyenekre is van pénzed akkor külön vedd meg és használd tisztességes mennyiségben. De kezdőként tök fölösleges, kezdőként annyi dolgod van, hogy zabálj és edz, ettől fejlődsz.
ez az ultraszűrt fehérje, meg hasonló szövegek csak egy-egy nagy humbug, hogy jobban vegyék?
Nem az ultraszűrt fehérje szöveg nem "humbug"! De te egy fajta tömegnövelőt írtál, amire pl. én azt válaszoltam hogy ebben nagyon kevés a protein és igen sok a szénhidrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!