Nagy baj, ha én így viszem be a kalóriapluszt?
Hét közben a munka miatt nem tudok normálisan enni(4 óránként van fél óra kajaszünet, de 10-15 perc abból az étkezde felé meneteléssel telik el, így csak valami rövid kaját tudok mindig vinni, amit bekapok és már sietnem is kell vissza a dolgomra).
Mondanom sem kell, hogy ezzel így nagyon lefogytam.
Viszont ha hétvégén azon az 1-2 napon sokkal többet eszek mint általában és "behozom" a hétköznapi lemaradást, úgy is ér valamit a tömegnövelés?
Mert ha belegondolunk egy héten ugyanannyit eszek mint amennyit egy átlagos tömegnövelő étrenden lévő, csak én nem 7 napra osztom el a heti kalóriabevitelt, hanem annak a 70-80%-át besűrítem hétvégére.
Értitek? :D Ugyanannyit eszek, csak nem osztom el, hanem 2 nap alatt bevágom.
Képzeld el, hogy 11 hónapon keresztül nem eszel és iszol semmit, majd az utolsó hónapban akarod ezt behozni. Így egy évre megvan a normális kalóriabevitel (csak nem egyenletesen elosztva). Valamiért mégis meghalnál, pedig a kaja egy év alatt ugyanúgy meglenne.
Magyarán hiába eszel hétvégén, az izmoknak hétköznap is kell a tápanyag, hisz akkor is terhelésnek vannak kitéve és akkor is regenerálódnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!