Jó, ha így viszem be a napi zsírt?
Figyelt kérdés
Ttkg*1g zsírral számolok, ez ~70g (68-69 kiló vagyok).
5 tojás (~35g) + 1 evőkanál lenmagolaj (~15g) + a maradék ~20g-ot 100%-os mogyoróvajból.
Ez így megfelelő?
2013. máj. 25. 19:32
1/9 A kérdező kommentje:
Közben rájöttem, hogy a csirkemellben lévő minimális zsírt nem számoltam bele, úgyhogy legyen mondjuk 3-4 tojás és kevesebb mogyoróvaj.
2013. máj. 25. 19:36
2/9 anonim válasza:
Olivaolaj is mehetne, mondjuk csak 2-3 sárgája és oliva helyette.
3/9 A kérdező kommentje:
3 tojás (~20g) + 1 ek lenmagolaj (~15g) + 1 ek oliva olaj (~15g) + 1 ek mogyoróvaj (~10g).
Így jó?
2013. máj. 25. 19:53
4/9 A kérdező kommentje:
Ja, ez csak 60, akkor +1 tojás mondjuk :)
2013. máj. 25. 19:53
5/9 A kérdező kommentje:
Megint kihagytam a csirkét. Na mindegy, a lényeg, hogy kell még zsír más forrásból is, vagy jó lesz ez így?
2013. máj. 25. 20:01
6/9 anonim válasza:
Csirke minimális, én azt tömegeléskor nem is számolom, többi jó.
7/9 anonim válasza:
Kellene még halolaj is. És hogy miért kell halolaj is? Mert a lenmagolajban csak az alfal linolénsav (ALA) adja az omega3 zsírsavakat, aminek nagyon kis része alakul át EPA és DHA omega3 zsírsavakká. A cél az minél több EPA és DHA bejuttatása. És tudod miben található EPA és DHA zsírsav? Tengeri állatok zsírjaiban. Tehát kell halolaj is. Olyan terméket válassz, amiben mnimum 300mg EPA és DHA zsírsav van összesen/napi adag.
8/9 anonim válasza:
Ez igaz, én is elfelejtettem hirtelen mondani.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. máj. 26. 11:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!