Az ektomorfok elméletileg nem képesek zsírt felhalmozni, akkor nekik nem is kell szálkásító diéta?
Minden testalkat el tud hízni, az ektomorfok sem olyan csodaalkatok, akik ha a fene fenét eszik sem halmoznak fel egy csepp zsírt sem. Nehezebben zsírosodnak, nehezebben is tömegelnek. Viszont szálkásításkor-amire egy megfelelő tömegelés után még mindig szükségük lehet, akkor is, ha elég aerob edzést végeztek tömegelés alatt-sokkal könnyebben leadják azt a kevesebb zsírt is. Én is ektomorf vagyok, magamon már tapasztaltam.
A lehető legalacsonyabb (5-7%-os) esztétikailag legideálisabbnak tartott testzsír arányhoz igenis kell szálkásító diéta. Bár ektomorfként nem is nagyon megy fentebb 12%-nál soha.
Képesek, csak korántsem annyit.
Míg egy könnyebben hízó jól tud tömegelni 2 gramm fehérje és 5 gramm szénhidrát/testsúlykilogramm, addig ismerek olyan ektomorfot, akinél 3 gramm fehérjénél, és majdnem 7 gramm szénhidrátnál jön a tömeg testsúlykilogrammonként.
Különben ektomorfként is lehet eredményesen tömegelni, csak sokkal több idő, és rengeteg kaja kell hozzá.
Én is ektomorf vagyok, nekem a kezdetekben ment a havi 1 kg izom, de annyi kaja is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!