Otthoni mellező gyakorlat?
Helló!
Szeretném, hogy a mellizmom jobban látszódjon, de nem tudom, hogy milyen gyakorlatokat csináljak, illetve, hogy hány sorozatokat csináljak.
Van két darab 5kg-os egykezes súlyzóm, de súly nélkül szeretném csinálni.
15 éves vagyok.
Előre is köszönöm!
Üdv!
Nem tudom hány fekvő megy neked de tegyük fel hogy 30 a max.
akkor valahogy így képzelném el:
5x15 Normál tartásban
5x12-15 Szűken (Ez inkább tricepsz)
5x12-15 Széles
Hasra
-Lábemelés: 5x20
-Felülés: 5x15
-Hasprés: 5x25
A kérdező nem szeretne súlyokat használni.
Szövegértés...?
60-70 fekvőt tudok csinálni megállás nélkül.
És a sorozatok között mennyi pihenőpercet, másodpercet várjak?
Ha izmot akarsz építeni saját testsúlyos gyakorlatokkal, akkor lassú, kontrollált ismétléseket csinálj. Fekvőtámasznál pl. 3 másodperc alatt menj le, tartsd meg 1 másodpercig és szintén 3 másodperc alatt fel.
Olyan sebességgel menjen, hogy kb. 10-12 ismétlést tudj csinálni egyszerre. A lényeg, hogy szabályosan csináld.
A variációk száma rengeteg, van normál, szűk, széles, diamond (azaz gyémánt, a mutató és hüvelyk ujjaid összeérnek), incline (a kezek magasabban vannak, mint a lábak), decline (a lábak vannak magasabban), plyo variációk (mikor elrugaszkodsz a földtől, pl. tapsos, hát mögött tapsos, superman, azték, 360 stb).
Mellre a tolódzkodás is jó és csak 2 szék kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!