Testépítés! Endomorph testalkatú vagy, szeretnék izmot növelni, de van rajtam kb 10kg zsír felesleg. Szóval kardio plusz sulyzós edzés mehet? Tömegnövelőt vagy fehérjét szedjek? Creatint szedhetek?
Nem, sajnos semmivel nem vagy tisztában.
Izomnöveléshez kalória pluszban kell lenned, de az zsírosodással is jár, főleg endomorfnál. Zsírleadáshoz pedig kalória deficit kell, akkor meg nem építesz izmot.
10 kg felesleggel nem kellene tömeget növelned, hanem add le a nagyja zsírt, majd óvatos tömegnövelő étrenddel kezdj el izomtömeget növelni, kevés kalória plusszal.
Tehát ez qrvára nem egy tápkiegen fog múlni, hanem az egész napi étrenden, aminek a tápkieg csak egy része.
Akár tömegnövelővel is lehet fogyni, ha nem megy mellé elég kaja és kalória pluszban vagy, vagy fehérjétől is hízol, ha túl sok megy. Szóval ne mvagy vele tisztában még.
És még egyszer, hogy el ne felejtsd:
Egyszerre nem tudsz fogyni (szálkásodni) és izomban pedig nőni naturálban, mivel különböző étrend kell hozzá. Az egyikhez szálkásító diéta (kalóriadeficitet jelent energetikailag) szükséges, az izomnöveléshez pedig tömegnövelő étrend (kalória plusz).
a jobb tömegnövelőkben van annyi fehérje, amennyi kell, kb 30-35%. De látod megint a tápkigre hegyezed ki a kérdést pedig ez jóval összetettebb kérdés. Neked endomorfként napi kb 4g x ttkg szénhidrát kell, úgy számold ki, hogy ez edzés utáni tömegnövelővel sem legyen több. De szerintem neked szálkásítani kellene ennyi zsírral.
Szálkásításhoz kell 2,5-3g x ttkg fehérje és 1-2g x ttkg ch.
Tömegnöveléshez pedig 2g x ttkg fehérje és 4-6g x ttkg ch, neked elég kevesebb is.
3-4 deka csirkemell az csak 30-40g. Az lóf@sz. Gondolom hogy 300-400grammot akartál írni, ami 30-40 deka.
a kreatint inkább hagyd meg tömegnöveléshez, amikor több lesz a ch beviteled. Persze lehet használni diétában is, ad egy kis energiát.
miért számoltam el? minnél kevesebb szénhidrátot szedek annál jobban fogyok.. most 4hét alatt fogytam vagy 6kg
30-50gramm szénhidrátot ettem naponta vagy 120gramm fehérje kíséretébe.. reggel rízst ettem csirkemellel délbe csirkemell +sali este meg sali vagy semmi.. ezzel mi a baj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!