Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tudnátok ajánlani megfelelő...

Tudnátok ajánlani megfelelő tömegnövelő/szálkásító étrendet? Lent részletesen.

Figyelt kérdés
Pontosan ez alatt azt értem, hogy szeretnék elkezdeni edzeni rendszeresen konditeremben, viszont így az interneten kutakodva láttam, hogy a megfelelő étrend, a pihenés és sok egyéb tényező mellett,kb. ugyanakkora szerepet tölt be, mint maga a mozgás része. Igazábol szálkásodni és tömeget növelni egyaránt szeretnék.Nem akarom magam "kigyúrni" , csak egy normális, jobb kiállást. Nem tudom, hogy ehhez milyen típusú étrend ajánlott, előírt, mert pár kilót fogyni mindenképp szeretnék de emellett valamennyi plusz izmot is szeretnék elérni, mivel nem vagyok szakértő a témában, ezért a kioktatásokat, és az ostoba válaszokat pls mellőzétek. Az értelmes, hasznos tanácsokért pedig előre is köszi! :)20/f

2013. ápr. 28. 23:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Először is olvasd el a sárga kapszulát (szépen rákeresel guglin).
2013. ápr. 29. 01:25
 2/4 anonim ***** válasza:

Írod, hogy ne legyen kioktatás, de mégis ezzel kell kezdenem:

Egyszerre nem lehet naturálban izmot felszedni és zsírt leadni, mert energetikailag különböző étrend szükséges hozzá. Izomnöveléshez tömegnövelő étrend kell, ami kalóriapluszt jelent, a zsírleadáshoz pedig szálkásító diéta, ami kalóriadeficitet jelent a napi energiamérleg szempontjából. Tehát el kell dönteni, hogy mi legyen előbb.

Max az első pár hétben, hónapban lehetséges némi izomnövelés zsírleadás mellett a kezdő effektus miatt, de az nem számottevő.

Szálkásító diéta: legyen napi 2,5-3g x testtömegkg fehérje és 1-2g x testtömegkg szénhidrát (ch).

Ezekből az alapanyagokból kellene nagyrészt összerakni:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, marha, hal), tojás, sovány túró, protein tápkieg.

ch:zabpehely, barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség

zsír: omega3, lenmagolaj.

mintaétrendek: [link]

És ha eddig nem találtad meg a sárga kapszulát, akkor:

[link]

2013. ápr. 29. 06:55
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi Montez!

Sok helyen ézelődtem, de erről a könyvről most hallok elsőnek!

2013. ápr. 29. 13:16
 4/4 anonim ***** válasza:
Elég jól leírja az alapokat, érdemes elolvasni.
2013. ápr. 29. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!