Hogyan tudnek sulyzos edzesek utan gyorsabban regeneraldoni?
Sulyzos edzesekset vegzek de egyszeruen nem tudok heti haromszor edzeni annyira izomlazam van mindig. Hogyan tudnek gyorsabban regeneralodni?
Csak termeszetes modok erdekelnek, nem kokszolok vagy ilyesmi.
Ha heti 3 teljes testes edzésed van, akkor térj át heti 3 osztottra. Azaz egy izmot egyszer eddz egy héten. Pl hétfő: mell-bicepsz, szerda: láb-váll, péntek: hát-tricepsz. Has mehet bárhová, akár mindhez is.
Edzés után egyből tejsavóprotein +50g dextróz. Rá kb 40 percre szilárd kaja (pl csirke-rizs), majd este sovány túró. Így a tuti.
Teljesen rendben van, ha több napig van izomlázad egy kemény lábedzéstől. Én szeretem, nincs vele gond. Legalább nem alibiedzést csinálsz.:)
Egyébként multivitamint használsz? Elég Ca-Mg megy?
Ami még jó: masszázs, izomlazító krémek, hideg-meleg váltózuhany.
igaz ami igaz sem multivitamint, nem hasznalok sem mast. (feherjet leszamitva). A kreatin esetleg csokkenti az izomlazat? A CA-MG az a kalcium-magneziumot jeloli? Azokbol mennyit erdemes szedni? Az izomlazito kremet is meg fogom probalni, meg a masszazst is.
Ha van meg valami jo tanacs meghallgatom szivesen!
Igen a kreatin is segíthet a regenerálódásban. Kalciumból legalább napi 500mg menjen és Magnéziumból pedig mindig ennek a fele, tehát 250 mg.
Multivitaminnak pedig jó lesz a Mega daily one plusz vagy Biotech Vitabolic. Nem árt még 1g C-vitaminnal kiegészíteni ezeket.
Hehe, ismerem a problémát. Próbáld meg úgy szétszedni az edzéseket, hogy egymás után tolj 2 napot alsó és felső testre (Láb + hát/mell meg ezekhez bicepsz vagy tricepsz esetleg még has) aztán tarts 1-2 pihenőnapot. Lábazás után én is 2-3 napig csak háton tudok aludni annyira fájnak a combfeszítők. :D
Egyébként ezt nálam az alvás mennyisége nagyon befolyásolja. Ha 4-5 óra alvásokkal kell egy hetet kibekkelnem, akkor 5-6 napig is elhúzódik egy izomláz. Próbálj többet aludni, ha módod van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!