Fehérje turmix helyett sok BCAA és Glutamin?
Sziasztok gyúrósok!
Azon gondolkodtam el a tegnapi napon,hogy mi lenne akkor teljesen elhagynám a fehérje turmixokat és helyettük csak BCAA-t vagy Glutamint fogyasztanék relatív nagy dózisban? Ezt úgy értem,hogy napi 50gramm BCAA és 50Gramm Glutamin. Mellette természetesen a kaja + az ásványi anyagok ugyanolyan fontos szerepet játszana.
Vélemény?
jaja de ettől függetlenül a többire is szükség van.
ezek csak kiegészítésnek jók,helyettesíteni fehérjét nem tudnak.
Igen erre én is gondoltam csak azért,mert mégis ezt a 4 aminosavat szokták a legjobban kiemelni,mert ezek építik legjobban az izomzatot.
Ez már alapból sántit...
Eleve a 3 BCAA jobban "muzsikál" ha másik 6 EAA is mellette van.
azért ezeket szokták hangoztatni, mert relative olcsóbbak a többi eaa-nál, és rá lehet sózni a sok balf4sz testépítőre.
az izomproteinek 20%-át adják ezek az aminosavak. 11 a glutamin, és 9 a Bcaa. tehát a kb 20 aminosavból ez a 4 ad 20% ot. baromira meglepő...
/azért ezeket szokták hangoztatni, mert relative olcsóbbak a többi eaa-nál, és rá lehet sózni a sok balf4sz testépítőre.
az izomproteinek 20%-át adják ezek az aminosavak. 11 a glutamin, és 9 a Bcaa. tehát a kb 20 aminosavból ez a 4 ad 20% ot. baromira meglepő.../
Azért ha ilyeneket írsz előtte igen csak tájékozódnod is kellen a témában. Már ott sántit az egész, hogy a proteineket is más eljárással vonják ki, és a szabad, nem kötésben lévő EAA / BCAA-kat is más technológiával gyártják, hozzák létre.
A proteinekben (az sem mindegy hogy wpc, vagy wpi) lévő aminosavak az - EAA-k és a nem esszenciálisak - kötésben vannak egymással, ráadásul a kivonatolási eljárás is többféle lehet. Tehát ezek a kötéseket a szervezetnek meg kell emésztenie hogy használni tudja. Míg mondjuk egy szabad nem kötéses EAA-k fermentációs enzimatikus módon vannak előállítva. Ezek szinte 100%-ban hasznosulnak, a májfunkciót "kikerülve" a bélben szívódnak fel.
Nem véltelen, hogy pl. versenyzők a szálkásítás utolsó fázisaiban a protein mennyiségét szinte 2g alá nyomják és vele egyidőben megnövelik az EAA /BCAA /LEucin bevitelét.
Sőt még ha lehetne ezen finomítani, akkor ennek a fennti 3-nak az arányait is jó lenne "belőni"..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!