Mik az ektomorf alkat előnyei? (Küzdősportban, testépítésben. )
Ehetsz akármit, nem hízol el. Valószínűleg sose kell szálkásítani.
Hátrány: ehetsz akármit, nem hízol.
Én mostanában küzdősportolok (egyelőre főleg földharc)
és azt vettem észre hogy a hosszú vékony nyak nagy hátrány, könnyen fojtanak. Ugyanakkor a hosszú végtagok előnyösek könnyen összekulcsolom őket a másikon bárhol és szerintem ütésnél/rúgásnál is könnyebben fogom elérni a másikat.
Csak az a baj hogy erőben elmaradok egy hasonló edzettségű zömökebb testalkatú embertől.
Testépítéssel évekig próbálkoztam. Hiába erőltettem nem győztem eleget enni, úgy gondolom hogy értek hozzá és ki voltam békülve azzal hogy a tömegelés lassan megy. azzal viszont nem hogy egyszerűen megrekedek 70 egynéhány kilónál mikor 184 centi vagyok. Másnak sport nélkül jobb a súly/magasság aránya.
A keskeny vállúak egyébként állítólag nem nagyon érzik a fekvenyomást mellre. Bár én ráéreztem, az izomtapadások nincsenek testalkathoz kötve.
-A keskeny derékban az a jó hogy némi izomzattal a felsőtesten könnyen nézhetünk ki deltásnak.
-A szálkásság miatt nagyon durván nézhet ki egy kigyúrt ektomorf. (de ez sokaknak nem is tetszik.) és ez valamelyest kompenzáció: a kevesebb izomzat is jobban meglátszik a vékony bőr alatt. Feltéve hogy félmeztelen vagy mert pólóban már senki meg nem mondja hogy edzeni jársz. Nagy tömeget ektomorf képtelen építeni, így a pipaszár lábakba csak beletörődni lehet, illetve keveset javítani a helyzeten sok munkával.(ettől még tilos elhanyagolni mert úgy még aránytalanabb lessz :P )
Lehet hogy ha neked jó étvágyad van jobban ki kijössz a testépítéssel mint én. Nekem 5g/testsúlykg ch-val már állandóan hasi diszkonfort érzetem volt, mindig tele voltam rosszul éreztem magam tőle és erőltetni kellett. Pedig volt hogy jumbot is ittam ami az egyik legbrutálisabb szénhidrátbomba és sokat könnyített a dolgon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!