13 éves 46. kg-os fiú vagyok, erősebb alkat. Gyúrni szeretnék, mindenféle izmokra, max egy napi órát tudok rászánni. Gyúrópadom, súlyzóm sincs. Miképp eddzek?
Figyelt kérdés
2013. febr. 13. 19:08
1/6 anonim válasza:
Végezd a fegyencedzést. Keress rá neten.
2/6 anonim válasza:
gyúrópad ez tetszik :D 13 évesen még súlyzós edzés nem is való neked. Viszont a napi szintű mozgás kell a szervezetednek. Húzódzkodás, fekvőtámasz, felülés futás bármi mehet amivel mozgatod a tested. Akár úszás is.
4/6 anonim válasza:
Ennyi idősen még ne gyúrj, azt 15-16 éves korban célszerű kezdeni. Ebben a korban sérülékenyebbek az ízületek, a tested, nem érdemes súlyzós edzéssel rámenni.
Most saját testsúlyos gyakorlatok (fekvőtámasz variációk, húzódzkodás, guggolás, híd, tolódszkodás) mehetnek, erről szól a fegyencedzés is. Ez jó alapot ad a későbbi súlyzós edzéshez.
5/6 anonim válasza:
Ne csinálj semmit.Neked még kevés is a 46kg.Én 14éves vagyok és 57kg.És nem az izom miatt vagyok annyi.egyébként neked nem kellene még edzened,mert növésben vagy.Még nekem se lehet,pedig én hájasabb vagyok mint te,de ez ebben a korban teljesen normális,mert növünk és automatikusan erősödünk is.Inkább hízz 4-5 kilót,meglátod hogy később ahogy nőssz és már edzöterembe járhatsz akkor több izom lesz belőle.Mintha vékonyan odamennél.Én azt ajánlom egyél húst néha csokit és pudingot,és meglátod,hogy nemsokára megnyúlsz és nem lessz rajtad a zsír.Hanem könnyebb lesz felépíteni a zsírból az izmot mint ha teljesen vékonyan kezdenéd.
6/6 anonim válasza:
Azért nem ártana tudni azt sem hogy hány centi vagy :) 13 évesen még egyáltalándesemmiképp se menj le gyúrni mert megállsz a növésben és gerincproblémákat is eredményezhet a nagy súly. Én most 18 vagyok 72 kiló 186 centi. Kb. 2 éve nyúltam meg,addig ilyen 170 centi körül mozogtam,de jól tettem hogy nem mentem el akkor gyúrni,mivel akkor megálltam volna a növésben. Az előttem szólónak: pudingtól nem fogsz nyúlni és ez alkatfüggő is :D Mindig is sovány voltam és attól függetlenül megnyúltam,persze előfordulhat hogy te is megnyúlsz nemsokára,de azért erre ne alapozz :) Visszatérve rád kedves kérdező: a fegyencedzés az szerintem is f**za,bár nekem nem volt elég motivációm h elkezdjem,ezért inkább lementem a terembe.(DE NEM 13 ÉVESEN) Esetleg csinálhatod a "calisthenics" -t is,ez egy fajta "játszótéri" kondi,keress rá a neten,elég durva alakot lehet vele elérni pár év alatt ha rászánod az időt és energiád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!