Mennyi fehérje szükséges egy átlag embernek? Mi az igazság?
Mert tegnap olvastam a Fegyencedzés 2-őt, és abba volt leírva, hogy egy embernek elég 56 gramm fehérje egy napra, pedig én meg eszerint a képlet szerint tudtam : 2-2,5 g/ts kg, és úgy sokkal több jön ki. Sok olyat olvastam ezen az oldalon, hogy az étrendet nem jól írta le Wade bácsi. De ha megnézzük azokat a példákat amiket leírt abban a könyvben(most az étrendre gondolok), pl.: a növényevők se esznek olyan "ételt" amiben sok a fehérje, sőt a növényekben nem található meg az összes esszenciális aminosav, ami az izomépítéshez elengedhetetlen, és mégis van rajtuk hús, vagyis izom. Tehát én ebből a megállapításból azt szűrtem le, hogy nem biztos, hogy annyi fehérjét kéne ennünk, ami a fent leírt képlet szerint van, mert a túlzott fehérje bevitel, megterhelheti a veséket.
Most akkor kinek van igaza?? Wade-nek vagy a testépítőknek??
Írjátok le ti is a véleményeteket, mit gondoltok erről a témáról, hogy kell e annyi fehérje vagy sem...
Hehe "2013-01-29 15:15"
Amúgy jó kérdés, sztem a 2g/ttkg is annyi naturálban amit esély nincs beépíteni.
"Én pl. ehetek bármennyi tojást, és abból készült táplálékkiegészítőt: szinte alig hajlandó a májam azt fehérjeszintézisre bírni.Nem nagyon tudom hasznosítani. Csak és szinte kizárólag hústól tudok fejlődni. "
Ezt honnan amúgy? :D
Megkérdezted a májad hogy tudod szintetizálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!