Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen sorozat és ismétlés...

Milyen sorozat és ismétlés számot ajánlotok?

Figyelt kérdés

Hali mindenki

5 hónapja edzem és elvagyok veszve a sorozatok és ismétlések hadában.

Mikor elkezdtem edzeni akkor 4X8at csináltam mindenből,de az 1 hónapja folyton csak variálok.

Volt hogy azt ajánlották,hogy minden gyakorlatot növekvő-csökkenő piramisban használjak:

12-10-8-6-4-2-4-6-8-10-12

Ennél nagyon elfáradtam,de már úgy,hogy az utolsó részt alig tudtam megcsinálni.

Most olyat csinálok,hogy fekve nyomásnál, nyakmagéhuzáskor, vállról nyomáskor, Álva farncia rúddal az alábbit csinálom:

12-10-8-6-4-2

A francia bicepsz kivételével az említett gyakorlatoknál 5kg-ot emelek és a bicepsznél pedig 2,5kg-ot.

Érsd: Pl fekvenyomás: 12x75, 10x80, 8x85, 6x90, 4x95, 2x100.

Na itt az okosok azt mondják,hogy ez nem jó,mert mire eljutok a 10Kg-ig akkor már totál elfáradok és így nem tudok nagyobbat emelni.

A többi gyakorlatot testrészenként pedig 4x10

Tudtok nekem jobbat ajánlani? Vagy inkább mindenre egyenes sorozatot kellene csinálnom?

Hála a válaszokért!

2012. dec. 16. 23:13
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem kell ezt túlbonyolítani. Változatosan kell edzeni. Egyszer felmész piramisban, egyszer pedig nyomsz sima szériákat. Lényeg, hogy ne ugyanazt csináld hetekig.

De nincsenek csodaedzéstervek és mindenkinél beváló csodaismétlésszámok. Azt írod, hogy folyton variálod. Na, pont így kell.

De mivel úgysem fogod elhinni, itt egy jó cikk:

[link]

2012. dec. 17. 07:29
 2/9 A kérdező kommentje:
Ezt akkor hogy variáljam? 1 hónap így és 1 hónap úgy?
2012. dec. 17. 08:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Egyik héten piramis, majd másik héten sima széria. Nálam ez bevált, de ki kell tapasztalni.:)

Mondjuk karnál, oldalemelésnél és egyéb nem nagy súlyos gyakorlatnál ritkán megyek fel piramisban. Leginkább guggolásnál, felhúzásnál, fekvenyomásnál, evezésnél, mellről nyomásnál alkalmazom a piramis sorozatokat, tehát a nagy súlyos, összetett alapgyakorlatoknál.

2012. dec. 17. 08:48
 4/9 A kérdező kommentje:

Még az edzéssel kapcsolatban kérdeznék . Mivel 24 órás időbeosztásokban dolgozom van egy megszokott edzésmódszerem,de lehet,hogy változtatni lehetne ezen is.

2 nap edzés 2 nap pihenés 2 nap edzés 2 nap pihenés

1nap:

Mell-Hát-Láb (3gyakorlat minden testrészre)

2 nap:

Váll-Bicepsz-Tricepsz (3gyakorlat minden testrészre)

Olvastam egy olyat,hogy egy nap egy testrész,de több gyakorlattal.

Ezt javaslod? Pl:

1 nap mell: 6 gyakorlat

2 nap hát: 6 gyakorlat

3 nap: pihenő

4 nap: pihenő

5 nap: Tricepsz-Bicepsz 4-4gyakorlat

6 nap Váll: 6 gyakorlat

7-8 nap ismét pihenő és utána újra kezdődik elölről.

Véleményed erről?

2012. dec. 17. 09:03
 5/9 anonim ***** válasza:

Egyik rosszabb, mint a másik. Ahogy eddig csináltad az meg katasztrófa! :)

Pont sikerült a 3 nagy izomcsoportot egy napra tenni. Gondolod, hogy az megfelelő? Utána meg 3 kicsi izomcsoport??

Szóval, ha 3 napos az edzés :

Mell-bic-tric

Láb

Hát-váll

vagy:

mell-hát

láb

váll-bic-tric

de van aki betesz egy kis izomcsoportot a lábhoz is, szerintem ez nem e legjobb, de azért annál jobb, mint amit te eddig csináltál: Mell-bic, hát-tric, láb-váll.

Van aki a mellhez teszi a tricepszet és a háthoz a bicepszet, ez csak döntés kérdése szerintem mindkettő megfelelő lehet. Vagy ezt is lehet 4-6 hetente variálni.

4 napos edzésnél: mell-váll, láb, hát, kar.

vagy : mell-bic, láb, hát-tric, váll.

nekem most ez van: mell, hát-bic, láb, váll-tric.

5 naposnál: H: mell, K:láb, Sz:pihi, Cs:hát, P:kar, sz: kar.

Ha minden testrész külön napon van, akkor sem kell 5-6 gyakorlat egy izomcsoportra, főleg naturálban, az egyenes út a túledzéshez!

Nagyobb izomcsoportra 3-4 gyakorlat, kisebbekre 2-3 elegendő!

Itt találsz edzésterveket: [link]

2012. dec. 17. 09:16
 6/9 A kérdező kommentje:

Puff neki! Akkor ezt nagyon elcsesztem.

Mivel nekem jóval erősebb a lábam a többi testrészemhez képest a sok év bringázásnak köszönhetően így ezt nem szoktam annyira erősen edzeni,mert a többi testrész akarom hozzá felhozni.

Még ez szimpi amit írtál egy kis kombinációval :

1 nap: Mell-bicepsz,tricepsz

2 nap: Váll-láb-hát

A leírt elosztott edzésprogramom nem lenne akkor sem jó ha nem 6 gyakorlatot csinálnék hanem nagyobb izmokra 4-et és kicsikre pedig 3-at úgy ahogy mondtad?

2012. dec. 17. 09:32
 7/9 anonim ***** válasza:

Erre gondolsz?

"1 nap mell: 6 gyakorlat

2 nap hát: 6 gyakorlat

3 nap: pihenő

4 nap: pihenő

5 nap: Tricepsz-Bicepsz 4-4gyakorlat

6 nap Váll: 6 gyakorlat

7-8 nap ismét pihenő és utána újra kezdődik elölről. "

De ez jó, ha, kb 4 gyakorlat megy, bicepszre és tricepszre pedig 3-3.

Hátnál lehet úgy, hogy egy 5. gyakorlat az hiperhajlítás az alsó izmokra.

2012. dec. 17. 10:02
 8/9 A kérdező kommentje:
Igen! Erre gondoltam! Köszönöm a tanácsot!
2012. dec. 17. 15:39
 9/9 anonim ***** válasza:
Szívesen.:)
2012. dec. 17. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!