Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Középhaladó edzés - fehérje/sz...

Középhaladó edzés - fehérje/szénhidrát segítség!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

1 éve edzek, júliusig eddig heti 2 alkalommal, júniustól pedig heti 4 alkalommal.

Az edzéseim rendszeresek, kb 1,5órásak 1 edzés alatt 2 izomcsoportot mozgatok meg.

Az étkezésem úgy-ahogy rendben van.

Reggelre szendvicset eszek, szalámival, sonkával, sajttal.

Suliban eszek fél 1-kor, általában heti 3 alkalommal hús van!

Majd 2-3 óra körül megyek edzeni. (Órámimtól függ)

4-5-re vagyok otthon, első dolgom hogy eszem, általában azt amit anya főz. (Általában hús van, de változatosan, csirke, pulyka, vad stb...)

Végül estefelé 6-7 óra vacsorázok, ez változó, van mikor meleg kaja, van mikor szendvics, van mikor tojás.

A nap folyamán szoktam enni édességet is, de csak túrórúdit, müzlit, Győri kekszet, Jó reggeltet, házi készítésű süteményeket! (Bolti szarokat, chipset, gumicukrot soha).

(A legtöbbet házi sütiből szoktam!)

A legfőbb problémám, hogy bár az izmok rendesen kirajzolódnak, mégis nagyon vékony vagyok. Pedig mint írtam, eszek rendesen süteményeket is, amik hizlalhatnának!

Eddig semmi táplálékkiegészítőt nem szedtem, de most elgondolkodtam rajta, hogy lehet hogy kéne az izmok növekedésének elősegítéseben.

Ebben kérném a segítségeteket, meg úgy az egész itt leírtak értékelését is szívesen fogadom.

Sok féle fehérjét, szénhidrátot megtekintettem, olvastam róluk és arra jutottam hogy számomra legmegfelelőbb az alábbi cuccok lenének! Szerintetek?

100% Whey Protein Professional keverve SuperCarb Fast-vel edzés után!

[link]

[link]

A táplálékkiegészítők beszerzési helyét is szívesen fogadom!

Nem szeretném túlzásba se vinni ezeket, nem szeretnék nagy darab se lenni, csak egy minimálisan szélesedni, izomtömeget növelni!

186cm/70kg vagyok

Köszi!

2012. dec. 16. 13:21
 1/4 anonim ***** válasza:

A tápkiegek jók, de a kajád az nagyon nem. Szalámi, keksz, sütike.

ezekből nemigen van meg az elegendő fehérjéd.

Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).

Ezekből kellene leginkább összerakni:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]

Ne félj, nem leszel hamar izmos még tökéletes étrenddel sem:

[link]

2012. dec. 16. 13:32
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen, a legfőbb gond a kajával van nálad, ezért nem érsz el jobb eredményeket. Nem oké, hogy a sütiben, kekszekben keressük a tápanyagot, ami így is elég csekély benne, átlag embernek sem elég a bennük lévő tápanyag, nemhogy egy testépítőnek.

Kicsit az egészet át kellene variálni, menjünk sorba: A reggeli szendvicseket le kellene cserélni zabpehelyre, pufirizsre, amihez mehetne reggel is egy adag protein. De lehetne tojás is néha, ehhez teljes kiőrlésű kenyeret kellene enni.

Suliban nem tudod megoldani a kajálást? Dobozban vihetnél be kaját, Montez már leírta mikből kéne összeállítani, én nem írom le még egyszer.

De ha ezt nem akarod, akkor oda is mehetne tk kenyér, csirkével, meg zöldséggel. Az is szendvics, csak hasznosabb anyagokból.

Az nem baj, ha néha megengedsz magadnak egy-egy zacsi kekszet, vagy bármit, kell is, hogy az ember ne unjon rá a dolgora, csak ne ezekre alapozz.

A tápkiegek jók, de elsősorban az étrend legyen jó, hiszen anélkül a protein sem fog csodát művelni, hiszen az is csak kaja, por formában. Edzés után jó a SuperCarb.

Multivitamint én még vennék hozzá, mondjuk egy Vitabolic-ot, MegaDailyOne, vagy ha van rá keret, akkor Multi Pro Pak.

Neked a 70 kilóddal minimum 140 gramm fehérjére, és 350 gramm szénhidrátra van szükséged. Kalóriatáblázatban megnézheted melyik kajában mennyi fehérje/ch van, (mindig nyersen nézve!!), és az alapján kell összeállítanod a napi menüt.

Ha ez megvan, az edzés is rendben, és a pihenés is, akkor fejlődnöd kell! :)

2012. dec. 16. 15:18
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a jótanácsokat!

Természetesen nem az édességek teszik ki a napi tápanyag bevitelemet!

Ha ilyet eszek akkor sem egy zacskó kekszet nyomok be egyhuzamban, s általában házi készítésü süteményt eszek, ha eszek!

Be fogok iktatni egy itthoni reggelit, suliba indulás előtt, amely, mint írtátok zabpehelyből, pifurizsből fog állni.

Abban tudtok segíteni, hogy hol lehet beszerezni egészséges, számomra megfelelő zabpelyhet és pufirizst! (Márka tipust is ha kérhetném, s lehetőleg ismertebb, gyakoribb áruházakban : Lidl, Tesco, Auchan, Penny Market,)

A suliba kajálásra marad a szendvics, de oda fogok rá figyelni, s ha tehetem akkor csirkemelles szendvicset fogok vinni. Itt kérdezném meg, hogy rántottás szendvics is teljes mértékben megfelelő?

Illetve teljes kiőrlésű kenyérből van olyan amit kimondottan ajánlotok vagy bármilyen megteszi?

Köszönöm!

2012. dec. 17. 21:21
 4/4 anonim ***** válasza:

Zabpelyhet, zabkorpát, pufirizst én a Tescoban, vagy Auchan-ban veszek, a Natura márkát szoktam látni leggyakrabban, hát azt is veszem, márkákban nem tapasztaltam sok különbséget.

Teljes tk kenyeret is vehetsz, de az pékségekben sokkal frisebb, én mindig ott veszem.

Jó a rántotta is, de én inkább reggelinek eszem, napközben inkább maradjon a hús.

2012. dec. 17. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!