Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért olyan fontos gyúrás...

Miért olyan fontos gyúrás után egyből fehérje tartalmú kaját enni?

Figyelt kérdés

Nem értem, hiszen nem egy cikkben leírták már, hogy az izom alvás közben regenerálódik.. vagyis úgy lenne logikus, hogy este alvás előtt eszek, aztán éjszaka beépíti az izomba a tápanyagokat.De nem így van, pedig Kényelmesebb is lenne sokkal, nem mindig azon kéne parázni, hogy minnél hamarabb fehérjéhez jusson az ember.

De nem értem, igazából, hogy miért olyan fontos eddzés után..

Valaki magyarázza már el!

2012. okt. 8. 21:45
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen, az izom az alvás közben regenerálódik, ezért szoktak este túrót, vagy Casein fehérjét enni, mert elnyújtott felszívódású, így egész éjszaka fokozatosan szívódik fel a fehérje.

Edzés közben a glikogén-raktáraid kiürülnek, a testednek energiára, CH-ra van szüksége. Beviszed fehérjével együtt a CH-t, és a fehérje is felszívódik vele együtt. Volt már hogy nem ittam egyáltalán CH-t edzés után, és azt hittem beszédülök az árokba a hazaúton

2012. okt. 8. 21:49
 2/2 anonim ***** válasza:
Nagyon fontos, hogy minél előbb visszatöltsd a lemerült tápanyagraktárakat. Egyből elkezdődik a regenerálódás, nem csak éjszaka.
2012. okt. 8. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!