Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fekvőtámaszokkal és felülésekk...

Fekvőtámaszokkal és felülésekkel ki tudom magam szálkásítani?

Figyelt kérdés
Nem akarom magam kigyúrni, csak azt szeretném, ha normálisan néznék ki.

2012. szept. 11. 23:56
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy kinek mit jelent a normális kinézet, de így még nem elég az edzés. Mindenre kellene edzeni, tehát kellene húzódzkodás, tolódzkodás, guggolás, stb, ami pl az un. fegyencedzésben is le van írva. Így lesz harmonikus, jó formád.

DE!: a szálkásítás nem ilyen egyszerű. Tisztázzuk, hogy mi a szálkásítás: zsírból történő fogyás, lehetőleg minél kevesebb izomveszteséggel. Először izomtömeget kellene növelni tömegnövelő étrenddel, hogy legyen mit később szálkásítani, mert:

Egyszerre nem lehet naturálban izmot felszedni és zsírt leadni, mert energetikailag különböző étrend szükséges hozzá. Izomnöveléshez tömegnövelő étrend kell, ami kalóriapluszt jelent, a zsírleadáshoz pedig szálkásító diéta, ami kalóriadeficitet jelent a napi energiamérleg szempontjából.

Tehát a szálkásításhoz kellene diéta is és aerob edzés is az erősítő edzések mellé, de mivel egyszerre nem tudsz izmot építeni és zsírt leadni, így teljesen felesleges neked szálkásítani, mivel nem fogsz így izmosodni.

Tehát kell egy sorrend:

1. izomtömegnövelés tömegnövelő étrenddel és erősítő edzéssel.

2. szálkásítás (zsírleadás) szálkásító diétával és az erősítő edzések mellé végzett heti 3-4, 40-50 perces aerob edzéssel.

Remélem azért érthetően írtam le.:)

2012. szept. 12. 07:14
 2/2 A kérdező kommentje:
Oké, rendben. Köszönöm válaszod! :)
2012. szept. 12. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!