Megéri egy vesével testet építeni (gyúrni)? (Lent)
5 éves koromban kivették az egyik vesém mert cisztás volt.
Sokáig nem ehettem/ihattam fehérjét csak napi max.1 pohár 1,5%-os tejet.
17 éves koromban kezdtem az amatőr testépítést de abbahagytam mert féltem,hogy szétvágom a másik vesém is.
Mostanában egyre gyakrabban olvasgatom az ezzel foglalkozó weboldalakat és azt írják ha sok(napi 3-4l)vizet iszunk gyúrás mellé akkor nem annyira gáz.
Szakemberek válaszát várom!
Itt ilyen szakembert nem fogsz találni. Nephrológus, aki ezt meg tudja neked mondani.
Oké, hogy megiszol 4 liter vizet, de azt annak az egy vesédnek kell kiválasztani, amivel lehet, hogy túlterheled. Ez már nagyon magas fokú orvosi kérdés, fórumon ne várt rá hiteles választ.
Elsőnek: 130/140 között de csak 1 éve ennyi mert nemrég 32 kg fogytam alig 2 hónap alatt.
Többieknek:Köszönöm a válaszokat.
A vesémmel a Semmelweis Egyetem-en kezeltek,figyeltek rá
amíg fel nem nőttem.
Akkor marad a küzdősport mert az nincs nagy
fehérjeszinthez kötve.
A szakembereket úgy értettem,hogy aki testépítéssel foglalkozik már egy ideje.
"Akkor marad a küzdősport mert az nincs nagy
fehérjeszinthez kötve."
Hát hogyne, meg nem is végez erőedzést egy küzdősportoló...
"az orvos úgyis azt mondaná, hogy ne, inkább ússzál-fussál-feküdjbeakoporsódba."
És ha azt mondaná, hogy egészségtelen a gyúrás, magas fehérjebevitel ez esetben, akkor igaza is lenne, mert az orvos a sok önjelölt nagyokossal ellentétben valószínűleg ért is hozzá.
Ezzel nem azt akarom írni, hogy gond lenne a fehérjével, mert nem vagyok orvos, de azért nehogy már az orvos tanácsa legyen másodlagos néhány önjelölt gyúrás szakértőével szemben.
A fehérje nem árt a vesének. Egyél sok húst. Viszont tejet ne igyál, fölviszi az égbe az inzulint. (Muramista, ezek az orvosok, fruktózt a cukorbetegnek.) Igyál sok vizet. Építsd a tested.
A vesére veszélyes a cukor, különösen a gyümölcscukor. (Most olvastam Szendi Gábort, vicces, ahogyan fúj az orvosokra. De most már kezdem érteni.)
A fehérje jó neked. Ha az orvosod nem hiszi, dörgöld ezt az orra alá: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!