Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzésmódszerek variálása?

Edzésmódszerek variálása?

Figyelt kérdés

üdv,

arra lennék kíváncsi, hogy aki régebb óta edz (2<éve) az mit tesz, hogy folyamatosan tudjon fejlődni, illetve ha holtpontra jut?

hogy teszitek változatosság az edzéseiteket?

én már elég rég óta osztott edzésterv szerint edzek,8-12ismétlések körül, gondolkozok, hogy valami drasztikus változás kéne, ami látványosat dobna a fejlődésen. pl. HST, DOGCRAPP módszer, vagy valami szélsőséges, pl. Watterbury féle 10x3ismétléses dolog, esetleg heavy duty?!

mit gondoltok, sokat dobna a fejlődésen ha a megszokottól teljesen eltérő módon edzenék, vagy csak időpocsékolás lenne?

(kajára most ne térjünk ki, tisztában vagyok mindennel, és kis túlzással mondhatom, hogy tökéeltes az étrendem.)

köszönöm

2012. aug. 19. 19:00
 1/7 anonim ***** válasza:

Drasztikus változtatás hatásos. Ezeket a módszereket amiket felsoroltál nem ismerem.

Cseréld le az összes gyakorlatot amit csinálsz, használj intenzitás növelő teknikákat, ismétlésszámon is változtathatsz.

Pont most volt egy cikk amiben benne volt egy személyi edzők által jól használható trükk. Megkérdezed az emberkét, hogy eddig, hogy edzett és annak az ellentétét csináltatod vele, így te leszel az "Isten", hogy milyen jól fejlődik megint.

Itt egy cikk neked: [link]

2012. aug. 19. 19:05
 2/7 A kérdező kommentje:

olvastam a cikket, meg előtte is foglalkoztatott már ez a kérdés, ezért tettem fel.

csak az a kérdés milyen új módszerre váltsak, kva sok eltérő van... teljes testes legyen, vagy osztott csak más gyakorlatokkal, nem igazán tudom...

2012. aug. 19. 19:21
 3/7 anonim ***** válasza:

osztott.

variáld össze az edzésnapokat és olyan gyakolatokat csinálj pár hétig(3-4) amit eddig nem szoktál. Aztán visszaálhatsz kicsit és újra változtatás.

Én most ezt tervezem

A sima osztott 3x8-12es ről mindent másképpen végezve 4-6 ismétléssel:)

2012. aug. 19. 19:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Nagyon sűrűn sem érdemes váltogatni.
2012. aug. 19. 20:05
 5/7 A kérdező kommentje:

hát eddig diétáztam, 5napos osztott tervem volt, és heti 6x edzettem, vagyis rotálódtak a napok.

jelenleg 4naposom van, így fest:

1.láb

2.mell-váll

3.hát

4.kar

igazából nincs konkrét edzéstervem, mindig érzésre edzek, amit épp a legjobban érzek, persze edzésnaplót vezetek, így nyomon tudom követni a fejlődésemet.

de akkor lehet változtatok mindent, aztán meglátjuk mi lesz az eredménye.

2012. aug. 19. 21:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Én most a 10x3-assal kísérletezek, ma volt az első ilyen edzésem. Előnyös, mert nagyobb súlyokkal lehet dolgozni, meg új hatás éri az izmokat. 1 hónapig tervezem, aztán visszatérek a régire. Szerintetek a gyakorlatok állandóak legyenek, vagy érdemes variálni azokat is?
2012. aug. 21. 15:39
 7/7 A kérdező kommentje:
azt írja watterbury, hogy minden edzésen emelni kéne a súly 3-5%-kal, szóval szerintem nem nagyon kéne váltogatni a súlyokat, mert nem tudod majd nyomon követni a fejlődésed.
2012. aug. 21. 18:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!