Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi az igazság, ha Egg (tojás)...

Mi az igazság, ha Egg (tojás) proteint ennék?

Figyelt kérdés

Akkor szálkásabb izomzatom lenne? Igaz, hogy ha whey + egg proteint kombinálom, víztelenítek? Ezt néztem ki magamnak. Diétázásra is jó lenne?

[link]



2012. aug. 18. 12:00
 1/9 dirtboy ***** válasza:

nem,ebből semmi nem igaz


a legjobb proteinfajta pedig a whey,azaz tejsavó

2012. aug. 18. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

diétázásra többféle protein is megfelel, nyilván az alacsony ch-tartalmúak a jobbak.

Edzés után pl egy tejsavó, este kazein, napközben jó lehet egy kevert is, pl tojás+whey+kazein.

Nézd meg a marhaproteint is, 98%-ban van benne fehérje:

[link]


De nem csak ezen múlik a szálkásítás sikere, hanem az egész étrenden.

2012. aug. 18. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
egy f@szt, a tejsavó nem jobb a tojásnál. sőt. ha izomfejlődést nézek, szarabb. viszont jól oldódik, nem habosodik, és nem fingasz tőle olyanokat, hogy a kutyád is kimenekül a lakásból. Ja, és olcsóbb is.
2012. aug. 18. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 dirtboy ***** válasza:

pedig a tejsavó a fehérjék királya nem pedig a tojás

főleg a tejsavó hydrolizátum,de az izolátum is már bőven elég

2012. aug. 18. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

3-asnak!

Fehérje Biológiai érték

tejsavó peptid keverékek 110-159

tejsavó koncentrátum (laktalbumin) 104

egész tojás 100

Tehéntej 91

tojásfehérje (albumin) 88

2012. aug. 18. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

általában a tojáshoz viszonyítanak, azaz a tojásfehérje a gold standard. a tejsavó protein valamennyivel jobb biológiai értékű, de nem jelentősen. a tojás ugyanakkor természetesen jelen van (feltöröd, megsütöd, megeszed) míg a tejsavót el kell különíteni a tej (sajt) egyéb alkotórészeitől (a tej 20%-a tejsavó).

ezért tejsavót táplálékkiegészítők formájában tudsz beszerezni és fogyasztani.

a tojást is lehet ilyen formában. a tojás fehérje része rosszabb biológiai értékű, mint a sárgája.

és az is érdekes, hogy a rizsnek is 83% a biológiai értéke. ezzel senki nem kalkulál, mert 100g-ban csak pici mennyiségben van jelen (7g), de amúgy nagyon jó kis protein, és mivel a rizsben nincs semmi rost, jól is szívódik.

2012. aug. 18. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

A biológiai érték egy f@szság. 90-es években, amikor kezdtem gyúrni, nem volt tejsavó, tojásprotein meg volt.meg izmos emberek is. Van némi összehasonlítási alapom. A tojás jobb a savónál. Csak drágább, és nehezebb belőle jó proteint csinálni (habosodás, íz) ezért a tápkieggyártók a savót propagálták. Ennyi.


Coleman is biztos hülye: http://www.youtube.com/watch?v=ULqB2SbO8Q0

2012. aug. 18. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Igen, te nyilván okosabb vagy mint a kutatók és tudósok akik a biológiai értékeket kitalálták, hogy csak így lehord őket. Ha bebizonyítod nekem, hogy "f@szság" a biológiai érték, akkor hiszek neked.

Izmos emberek mindig is voltak, ennek nem sok köze van ehhez...

2012. aug. 18. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 dirtboy ***** válasza:

tegnap 22:12

beszéld ki magad majd jobban alszol

2012. aug. 19. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!