Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha a tojást megsütöm, mint...

Ha a tojást megsütöm, mint tükörtojás, kimegy belőle a fehérje és a vitamin?

Figyelt kérdés

2012. jún. 16. 11:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Fehérje nem megy ki, sőt így lesz alkalmas (denaturálódva) a felszívódásra. Vitaminok egyrésze elbomlik hőhatásra, de nem ezért esszük a tojást.
2012. jún. 16. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Meg kéne tanulni sok embernek a kémiát! Az a téves elmélet terjeng hogy a vitaminok főzésre elbomlanak. Hogyan ha a főzés hőmérséklete 114 fok maximum, és az adott vitamin 175 fokon bomlik?
2012. jún. 16. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Azt írtam, hogy egy része. A vízben oldódóak elbomlanak, mert kevésbé stabilak, mint a zsírban oldódó A, D, E, K.

Amúgy meg sütésről volt szó, ami nem 100°C.

2012. jún. 16. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Az aszkorbinsav (vízben oldódó,C vitamin) 192 fokon bomlik. Mégis azt mondják hogy a főzéssel bomlik.
2012. jún. 16. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 Janivok ***** válasza:
igen azért bomlik mert vízben oldódik -.-" ugyanez a B-vel..
2012. jún. 16. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!