Ha a tojást megsütöm, mint tükörtojás, kimegy belőle a fehérje és a vitamin?
Figyelt kérdés
2012. jún. 16. 11:56
1/5 anonim válasza:
Fehérje nem megy ki, sőt így lesz alkalmas (denaturálódva) a felszívódásra. Vitaminok egyrésze elbomlik hőhatásra, de nem ezért esszük a tojást.
2/5 anonim válasza:
Meg kéne tanulni sok embernek a kémiát! Az a téves elmélet terjeng hogy a vitaminok főzésre elbomlanak. Hogyan ha a főzés hőmérséklete 114 fok maximum, és az adott vitamin 175 fokon bomlik?
3/5 anonim válasza:
Azt írtam, hogy egy része. A vízben oldódóak elbomlanak, mert kevésbé stabilak, mint a zsírban oldódó A, D, E, K.
Amúgy meg sütésről volt szó, ami nem 100°C.
4/5 anonim válasza:
Az aszkorbinsav (vízben oldódó,C vitamin) 192 fokon bomlik. Mégis azt mondják hogy a főzéssel bomlik.
5/5 Janivok válasza:
igen azért bomlik mert vízben oldódik -.-" ugyanez a B-vel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!