Edzésterv kérdés?
Hétfő:Mell-bicepsz
Kedd:Hát-tricepsz
Szerda:Pihi (futás)
Csütörtök:Váll
Péntek:Láb
Szombat:Futás (izomláztól függ)
Vasárnap:Futás (ugyszint)
Hasat úgy terveztem hogy hétfőtől péntekig minden nap, "piramis" alapon, egyre több ismétlés, és akkor ott lenne szombat,vas pihenni a hasamnak.
És szeretnék eljárni futni mert elszoktam tőle , gondoltam szerdán,,meg hétvégén elmegyek futni.
most 190 cm 95 kilo vagyok, eszek rendesen (étrend van) nem viszek be annyival több ch-t a kelleténél fehérjéből pedig megvan a 300g.Fél éve edzek rendesen étrend mellett de most tartottam 2 hónap pihit)
EZ így mennyire jó felosztás?(terv)
A másik kérdés pedig hogy mell-hát-ra 6-6 gyakorlat sok?
és bicepsz,tricepsz,váll 4-4 gyakorlat?
A harmadik pedig (csak hogy az is legyen) nagyon nagy hülyeség lenne csinálni A és B hetet , és mondjuk változtatni az ismétléseken, vagy a gyarkolatok sorrendjén?
Vagy ezt elég megtenni 1-2 havonta?
Mármint hogy tömegelni akarok, de nemtudom miért hasasodtam is, ha most betartom becsülettel a minden napi hasazást akkor nem hasasodok meg annyira szerinted?
Nem vittem be csak 40g zsírt, tehát nem hiszem hogy zsírosodtam
Nem csak a zsírtól zsírosodsz, a felesleges szénhidráttól is zsírosodhatsz. Ha még nincs meg a kellő izomtömeg akkor még tömegelni kell, nyilván ez egy kis zsírral is jár, de majd később leadod szálkásítással.
A nagyobb izmokra 4, a kisebbekre elég 3 gyakorlat, a felosztásod jó lesz. a gyakorlatokat hetente variálhatod és a sorrendet is.
Na igen, hiába vagyok 93-95 kiló, de mondjuk most szálkásítanék akkor lemennék durván 85-re és szerintem nagyon vékonynak tűnnék, mert a vállaim rohadt szélesek (mármint alapból a csont) tehát most így 95 kilón vagyok pont jó.
Akkor marad a tömegelés maximum megpróbálok annyi ch-t bevinni hogy ne zsírosodjak(annyira), Tömegelés közben is lehet lapos hasam, (engem nem érdekel a kocka csak ha mondjuk felveszek egy viszonylag feszülős pólót ne dudorodjon ki )
És a gyakorlat szám nekem kevés, vagy nem tudom pl bicepszem úgy nézett ki hogy:Húzódzkodás 4x8, bicepsz állva váltott kézzel 4x8 (8-8), scott padon bicepsz 4x8, (Francia r) , kalapács (szabad súllyal) 4x8, és még néha nyomtam egy 21-et is . és ilyenkor éreztem azt hogy megfelelően levan fárasztva a bicepszem.
A hátnál is csináltam 5 gyakorlatot ,de néha 6-ot.
Nagyon nagy gond ha ennyit csinálom sajnos ilyenkor érzem megfelelen lefárasztva magam.
Én mindenképpen tömegelnék még helyedben , mert így nem sok maradna egy szálkásítás után. Arra ügyelj, hogy heti kb 0,5 kg körül legyen a felszedett tömeg, így talán nem fog jönni annyi zsír. Pontosan össze kellene állítanod az étrendet és akkor tudod kontrollálni. Tömegnövelésnél sem egyél félre, maradj a csirke-rizs, hal-krumpli jellegű kajáknál. Reggel zabpehely proteinnel, majd napközben csirke-rizs+ zöldség jellegű kaják 3 óránként, edzés után protein + 50g dextróz. Utána rá egy 40-50 percre csirke-rizs+zöldség, majd este sovány túró. Így nem fogsz annyira bezsírosodni, csak jól számold ki a szénhidrátot, kb. 500 g legyen nálad. Ha nem jön a tömeg, akkor emeld meg majd.
Nekem sok lenne ennyi gyakorlat, elég ha mellre és hátra nyomok 4-et, bicepszre és tricepszre is 3 megy, vállra is 4, de ha te úgy érzed nyomhatsz többet, de én ennyivel is szét tudom edzeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!