Miért más, miért erősít másképp a saját testsúllyal végzett gyakorlat, mint a szabadsúlyokkal végzett?
Már ha erősít másképp..
Miért van az,hogy hasonló vagy ugyanazokat az izmokat dolgoztatva nagy különbség van ha saját súllyal edzünk vagy ha szabadsúlyzóval? Már a teljesítményben !
Az egyik haverom kb 30 kilóvak nehezebb mint én és franciarúdon az 50kg-t feltudja emelni bicepszre.
Én nem.
Viszont ha húzódzkodásra kerül a sor...... akkor már rendesen felém billen a mérleg nyelve.
Miért mutatkozik az erőben ilyen különbség?
Tehát akkor mondjuk a húzodzkodás,mint saját testsúllyal végezzt gyakorlat sokkal nehezebb,mint bicepszezni !
Azt tudom,hogy több izmot dolgoztat meg,de emiatt ennyivel nehezebb is? Én is csak ritkán húzódzkodom és megy.
Hiszen a bicepsze sokkal erősebb,mint az enyém.
Bizonyos gyakorlatoknál a válla is.
A törzsizmaim viszont nekem erősebbek.
Akinek kisebb a testsúlya az magától értetődően jobb a húzódzkodásban is?
A MÁSIK NAGY KÉRDÉS.....
Itt is olvastam,hogy ha valaki a saját testsúlyával dolgozik akkor nem lesznek olyan nagy izmai,de a méretükhöz képest elég erősek lesznek azok az izmok.
Éz miért van?
Ha valaki sokat edz szabad súlyzókkal és megkérik,hogy akkor most a saját testsúlyoddal is dolgozz sokszor nem ér el olyan eredményeket.
"Itt is olvastam,hogy ha valaki a saját testsúlyával dolgozik akkor nem lesznek olyan nagy izmai,de a méretükhöz képest elég erősek lesznek azok az izmok."
Egy darabig, ha most kezdted az edzést, előtte nem csináltál semmit, akkor nem fogsz tudni saját súllyal edzeni, majd elérsz egy szintet, mikor megy a saját súlyoddal is. Ezután akaszthatsz magadra súlyt, és tovább fejlődhetsz, de egy idő után kevés lesz, nem tudsz többet növelni.
csináld a kézenállós edzéseket, mondjuk nem tudom miket szoktál csinálni. Itt az első 2 oldalt nézd meg.
biztos találsz olyat ami jó, és ami tetszik, meg használ is. Remélem tudtam segíteni
Szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!