Az izomtömeg növelés lehetséges úgy, hogy a zsírtömeg egyáltalán ne növekedjen?
Vannak bizonyos álmodozó típusok, akik túlsúlyosak ne adj isten elhízottak, de abban a reménybe ringatják magukat, hogy majd azt a sok zsírt át fogják alakítani magukon izommá egy szép napon. Na az ilyeneknek további jó álmodozást kívánok, de hogy ebből soha nem lesz semmi az is hétszentség.
Én azt a taktikát választottam, hogy előbb lefogytam csontsoványra, és utána kezdtem el tömeget növelni, heti 3-4 teljes testes edzéssel és egy olyan étrenddel, hogy több fehérjét eszek mint bármi mást. Mégis azt tapasztalom, ugyan szépen növekszik az izomtömegem, de nincs kockahasam, valamennyire mégiscsak jön felfele a zsír is. Pedig hasra is edzek.
Lehetséges egyáltalán, hogy csak izomtömeget növelni de zsírt ne, kardó edzések nélkül? Kardió edzéseket egyelőre nem csinálok, az még nem fér bele az időmbe, majd később.
Nem vagy képben az alapokkal és a kalóriákkal.
A kezdő hónapokban kalóriadeficitben (fogyás, szálkásítás) is lehet izmot építeni, később csak szintentartó kalóriabevitellel. Moderált kalóriatöbblet (hízás, tömegnövelés) csak azért lehet szükséges, hogy a haladó sportoló garantáltan ne legyen kalóriadeficitben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!