Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen izmokra kell edzeni...

Milyen izmokra kell edzeni ahhoz, hogy szélesebb válla legyen valakinek? Már ha egyáltalán lehet ilyesmit.

Figyelt kérdés

Egyelőre azt sem tudom pontosan, mennyire lehet a vállat "szélesíteni", vagy az már teljesen meghatározott egyénileg a csontozat kifejlődésekor.

Amennyiben lehet rajta valahogy szélesíteni, vagy esztétikailag azt a látszatot kelteni, akkor melyik izmokra (és azok melyik részeire) kell edzeni?

dec. 26. 00:47
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Talán esetleg a váll?

Nem vagyok biztos benne, lehet a vádli is, majd megmondják a többiek.

dec. 26. 05:45
 2/8 anonim ***** válasza:
85%

A széles váll:

Genetikailag adott egy bizonyos vállövszélesség.

Ez nem jelenti azt,hogy nem lehet szélesíteni illetve optikailag szélesebb.

1 válledzés

optikailag:

2 a felső trapézizom,csukja ne legyen túlfejlett(ugyanis keskenyebb hatása lesz a vállaknak)

3,A derekad legyen keskeny(szintén optikailag egy keskeny derék szélesebb vállkinézetet ad)

dec. 26. 08:33
 3/8 anonim ***** válasza:
61%
Kétségtelenül bicepszre kell edzeni, ha szélesebb vállat szeretnél, ez már 493 pubmed tanulmány kimutatta.😅
dec. 26. 09:08
 4/8 A kérdező kommentje:

2-es

Köszi a hasznos választ.

Annyi, hogy a válledzés alatt a m. deltoideus edzését érted kizárólag? (annak mindhárom részét persze, külön a pars clavicularis, pars acromialis és pars spinalis részét)

dec. 27. 14:05
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Komám, nem mi vagyunk a csövingerek azért, mert a te vállad nem nő a bájcepsz edzéstől.😆
dec. 27. 15:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a széles hátizmot is kellene mert hátulról az nagyon látszik és szélesebb hatása van. Nem baj ha nem olyan széles a váll, nem kell azért túlfejleszteni az izmot. Tényleg amit az egyik válaszoló ír hogy a derék-csípőhöz képest legyen szélesebb az egész hát-váll. Ha a farizom és törzs, has, derék, csípő izmos és nem hájas, akkor szélesebbnek tűnik eleve a hát-váll.
dec. 27. 19:23
 7/8 Ferrari02 válasza:

Mindenkinek van egy testfelépítése amit elsősorban a genetika határoz meg és az izmok formáján sem igazán lehet változtatni, mert az izomtapadás is hasonló tényezőn múlik. Kitartó edzéssel is korlátozottak a lehetőségeid ahhoz képest, mint aki megnyerte a genetikai lottó 5-öst, de az életmódoddal (kaja + edzés) azért sokat tehetsz érte.

Amivel fejlődni tudsz az mindenképpen a deltoid izmok (főleg a középső deltoid - oldalsó váll) erősítése lenne, de a felsőtesten a mell,váll és hátedzés súlyzós edzéssel + megfelelő étrend kialakításával lehet fejlődni. Nem egy izomra kell fókuszálni, mégha attól függ leginkább a széles váll.

Egyébként nem tudom, hogy milyen fizikummal rendelkezel, mert nem osztottad meg velünk, de hasonló problémával küszködöm skinny fat alkattal és baromi nehéz fejlődni állítólag, de azzal sem lehetetlen. Most kezdtem el az edzést pár hete személyi edzővel, odafigyelek a kajára is (eddig nem igazán volt rendszer benne), de amit különösen nettó baromságnak tartok a részedről az továbbra is az egy izomcsoportra való fókuszálás, amiben a problémát látod önmagaddal szemben. Ez nagyon nem így működik...

Ha egy szép, arányos testfelépítés a célod, ne csak egy izomcsoportra fókuszálj, hanem a teljes testedzés legyen a cél. Heti 3 edzéssel (1 nap mell-váll, 1 nap hát, 1 nap láb) + étrend és tápkieg.

Érdemes volna az elején személyi edző segítségét kérni, aki a fejlődésed is nyomonköveti, nem sérülnél le, ha már azt sem tudod, hogy milyen izmokat kellene edzeni (legalább nem megy el a kedved egy esetleges sérüléstől), elsajátítod a technikát, megfelelő súlyokat, szakmai szemmel sokkal kompetensebb lenne, mint itt bárki és annak 3-4 hónap múlva látnád az eredményét.

dec. 28. 15:26
 8/8 anonim ***** válasza:

Ne csak a vállra koncentrálj, hanem a hatadra. Lehuzasok, evezesek, huzodzkodas. Emellé vallbol nyomás, oldalemeles variációk. Ezeket felosztod heti 2 edzésre, mind a 2 tartalmazzon izom csoportonként legalább 1-1 feladatot.

Én nő vagyok, érezhetően szűkebbek már a pulcsijaim a hátamon. 3.eve edzek, de úgy igazán az elmúlt 1 évben adtam bele mindent. Én már el is elengedtem ilyen szempontból a felsőtest edzéseket, mielőtt "túl" sok leszek. Már csak saját testsulyos edzéseket végzek, meg 1-2 TRX gyakorlat, hogy azért a felsotestem is atmozgassam.

dec. 29. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!