Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez jó fekvenyomás edzésnek?

Ez jó fekvenyomás edzésnek?

Figyelt kérdés

Heti 2-3-szor.

Bemelegítés: 2 x 10 ismétlés 20 kilóval. (köztük kb. 1 perc szünet)

1 x 8 25 kilóval (kb. 2 perc szünet)

1 x 8 30 kilóval (kb. 2 perc szünet)

3 x 8 35 kilóval. (köztük kb. 3 perc szünet)

Az utolsó rész most csak terv, nem ment 8 ismétlés egyelőre, hanem furcsán 1x6, 1x7 és 1x6 lett (egyedül csinálom, nincs segítségem, és nem akarom túltolni).

Érzés szerint szeretném mindig 1-2 kilóval (eleinte lehetőleg hetente, de max. kéthetente) emelni a 35 kilót.

Ez jó terv így? És a közepén szükségesek/hasznosak egyáltalán a köztes súlyok vagy rögtön menjen a bemelegítés után a munkasúly?

dec. 3. 23:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez egykezes vagy rudas nyomás?

"És a közepén szükségesek/hasznosak egyáltalán a köztes súlyok vagy rögtön menjen a bemelegítés után a munkasúly?"

Elég 1 sorozat felvezető a bemelegítő súly után. Azért a 20 és a 35 kg között még full kezdő szinten sem akkora a különbség ami indokolnà a 2 sorozat felvezetőt. Később már kellhet jóval több felvezetés és a felvezetők ismétlés számait alacsonyabbra is kell majd venni, hogy ne arra lődd el az energiáidat a munkasorozatok kàrára. Ez utóbbi lényeges.

dec. 4. 07:27
 2/5 anonim ***** válasza:
25%
A 25 vagy 30 kilós szettet kidobnám, ami meg marad a kettőből, az ismétlésszámat levenném 6-ra, a 20 kilóst vissza venném egy darab, de magasabb ismétlésszámú szettre és hozzáadnék még egy munkasorozatot.
dec. 4. 08:41
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a véleményeket, mentek a zöldek!

Valóban elfelejtettem írni, hogy rudas nyomás.

Kivettem a 30 kilós felvezetőt, de 25-öt azért benne hagytam, 20-35 között nekem még nagy az ugrás.

Sajnos a legutóbbi 2 edzésen maradt ugyanaz a munkasúly (de már megy 3x8, mondjuk nyilván segít, hogy kivettem az egyik felvezetőt), és csak kíváncsiságból belenéztem egy utolsó szettel 37 kilóba, de csak 5 ismétlés ment az egész edzés után.

Remélem nemsokára tudok emelni a munkasúlyon, mert furcsa lenne, ha legalább minden harmadik edzésen nem tudnék emelni egy kicsit, nem? Legalábbis nekem ez az elvárásom, de lehet, hogy túlságosan sietni akarok.

dec. 10. 14:40
 4/5 A kérdező kommentje:
A legutóbbi edzésen megpróbáltam a negyvenet a végén, és azzal is ment 5 ismétlés! Nagyon örülök. Ez jó ötlet, a végén így "bepróbálni", és esetleg a következő edzésen már azt munkasúlynak kinevezni? (vagy ez már tényleg nagy sietség? - csak most tényleg megörültem, lehet, hogy csak visz a lendület :) ).
dec. 12. 05:43
 5/5 anonim ***** válasza:
54%

sztem nagyszerű

és jó hogy emeled a szinteket mindig, sztem így erősödni fogsz ez am jmó az izületeknek

én lusta vagyok váltogatni sok idő.. és így egy súlyt emelgettem hetekg aztán olyan szinten bekattant a porc a vállamban hogy... jesus

dec. 13. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!