Ez jó fekvenyomás edzésnek?
Heti 2-3-szor.
Bemelegítés: 2 x 10 ismétlés 20 kilóval. (köztük kb. 1 perc szünet)
1 x 8 25 kilóval (kb. 2 perc szünet)
1 x 8 30 kilóval (kb. 2 perc szünet)
3 x 8 35 kilóval. (köztük kb. 3 perc szünet)
Az utolsó rész most csak terv, nem ment 8 ismétlés egyelőre, hanem furcsán 1x6, 1x7 és 1x6 lett (egyedül csinálom, nincs segítségem, és nem akarom túltolni).
Érzés szerint szeretném mindig 1-2 kilóval (eleinte lehetőleg hetente, de max. kéthetente) emelni a 35 kilót.
Ez jó terv így? És a közepén szükségesek/hasznosak egyáltalán a köztes súlyok vagy rögtön menjen a bemelegítés után a munkasúly?
Ez egykezes vagy rudas nyomás?
"És a közepén szükségesek/hasznosak egyáltalán a köztes súlyok vagy rögtön menjen a bemelegítés után a munkasúly?"
Elég 1 sorozat felvezető a bemelegítő súly után. Azért a 20 és a 35 kg között még full kezdő szinten sem akkora a különbség ami indokolnà a 2 sorozat felvezetőt. Később már kellhet jóval több felvezetés és a felvezetők ismétlés számait alacsonyabbra is kell majd venni, hogy ne arra lődd el az energiáidat a munkasorozatok kàrára. Ez utóbbi lényeges.
Köszönöm a véleményeket, mentek a zöldek!
Valóban elfelejtettem írni, hogy rudas nyomás.
Kivettem a 30 kilós felvezetőt, de 25-öt azért benne hagytam, 20-35 között nekem még nagy az ugrás.
Sajnos a legutóbbi 2 edzésen maradt ugyanaz a munkasúly (de már megy 3x8, mondjuk nyilván segít, hogy kivettem az egyik felvezetőt), és csak kíváncsiságból belenéztem egy utolsó szettel 37 kilóba, de csak 5 ismétlés ment az egész edzés után.
Remélem nemsokára tudok emelni a munkasúlyon, mert furcsa lenne, ha legalább minden harmadik edzésen nem tudnék emelni egy kicsit, nem? Legalábbis nekem ez az elvárásom, de lehet, hogy túlságosan sietni akarok.
sztem nagyszerű
és jó hogy emeled a szinteket mindig, sztem így erősödni fogsz ez am jmó az izületeknek
én lusta vagyok váltogatni sok idő.. és így egy súlyt emelgettem hetekg aztán olyan szinten bekattant a porc a vállamban hogy... jesus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!