Lányként hogyan kezdjem a húzódzkodást gyakorolni?
Könnyű vagyok de mostanában kezdtem csak alap szinten edzeni. Csak formásodni és erősödni szeretnék. Kitaláltam, hogy szeretnék húzódszkodásban fejlődni. Ezt hogyan érdemes elkezdeni?
Azt olvastam először a sima lógást kell gyakorolni. Nagyon béna vagyok még úgy írjatok tanácsot. Köszönöm szépen ha segítesz
Az első által leírt módszer is hasznos lehet, de azt inkább invertált evezésnek hívják és más izmokra hat, mint a húzódzkodás.
Gumiszalaggal lehet könnyíteni a húzódzkodást. Gumiköteleket gyakran hármas készletben lehet kapni, amiből a legerősebb gumikötél segít legtöbbet a húzódzkodásban. A gumikötél egyik végét a húzódzkodó rúdhoz kötöd, a másik végébe belelépsz. A mozgás alján segít a legtöbbet. Amikor már 10-12 húzódzkodás meg a gumikötéllel könnyítve, át lehet térni az eggyel gyengébb gumikötélre. Előbb-utóbb menni fog gumikötél nélkül is. Hajrá!
Edzőtermekben létezik 'assisted-pull-up' gép, ami hasonló segítséget ad súlyok és csigák segítségével. De a gumikötél jóval egyszerűbb.
Ferde húzódzkodás alacsonyan lévő rúd alatt: a lábad a talajon vagy padon, a csípő egyenes. Minél közelebb van a tested a vízszinteshez, annál nehezebb.
Húzódzkodás függőlegesen gumiszalaggal: a szalag egyik végét a csőhöz rögzíted, a másik végébe belelépsz vagy a térded akasztod bele.
Kontrollált ereszkedés (nem jut eszembe szaknyelven): felállsz egy padra, zsámolyra, akármire a húzódzkodó rúd alatt úgy, hogy a húzódzkodás felső helyzetében fogod a rudat, majd a padról lelépve megpróbálod minél lassabban leereszteni magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!