Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lányként hogyan kezdjem a...

Lányként hogyan kezdjem a húzódzkodást gyakorolni?

Figyelt kérdés

Könnyű vagyok de mostanában kezdtem csak alap szinten edzeni. Csak formásodni és erősödni szeretnék. Kitaláltam, hogy szeretnék húzódszkodásban fejlődni. Ezt hogyan érdemes elkezdeni?

Azt olvastam először a sima lógást kell gyakorolni. Nagyon béna vagyok még úgy írjatok tanácsot. Köszönöm szépen ha segítesz

okt. 30. 10:21
 1/7 anonim ***** válasza:
65%
Befekszel a rúd alá, mint egy fordított fekvőtámasz és elkezded felhúzni magad. Minél lejjebb van a rúd és minél jobban fekszel bele annàl nehezebb
okt. 30. 10:25
 2/7 anonim ***** válasza:
okt. 30. 10:35
 3/7 Kíváncsi Kalandozó ***** válasza:
100%

Az első által leírt módszer is hasznos lehet, de azt inkább invertált evezésnek hívják és más izmokra hat, mint a húzódzkodás.

Gumiszalaggal lehet könnyíteni a húzódzkodást. Gumiköteleket gyakran hármas készletben lehet kapni, amiből a legerősebb gumikötél segít legtöbbet a húzódzkodásban. A gumikötél egyik végét a húzódzkodó rúdhoz kötöd, a másik végébe belelépsz. A mozgás alján segít a legtöbbet. Amikor már 10-12 húzódzkodás meg a gumikötéllel könnyítve, át lehet térni az eggyel gyengébb gumikötélre. Előbb-utóbb menni fog gumikötél nélkül is. Hajrá!

Edzőtermekben létezik 'assisted-pull-up' gép, ami hasonló segítséget ad súlyok és csigák segítségével. De a gumikötél jóval egyszerűbb.

okt. 30. 11:35
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen utolsó! Gumikötelet amúgy is akartam már venni.
okt. 30. 12:08
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a teremben is úgy gyakorolják a lányok, hogy dobozon állva lábbal rásegítenek, illetve gumikötéllel.
okt. 30. 13:02
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk van ilyen húzódzkodást/tolódzkodást könnyítő gép, a csajok szeretik mert szépen megtanulják a mozdulatot rajta.
okt. 31. 08:14
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ferde húzódzkodás alacsonyan lévő rúd alatt: a lábad a talajon vagy padon, a csípő egyenes. Minél közelebb van a tested a vízszinteshez, annál nehezebb.

Húzódzkodás függőlegesen gumiszalaggal: a szalag egyik végét a csőhöz rögzíted, a másik végébe belelépsz vagy a térded akasztod bele.

Kontrollált ereszkedés (nem jut eszembe szaknyelven): felállsz egy padra, zsámolyra, akármire a húzódzkodó rúd alatt úgy, hogy a húzódzkodás felső helyzetében fogod a rudat, majd a padról lelépve megpróbálod minél lassabban leereszteni magad.

okt. 31. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!